Uff no. To čo bolo v Novembri som ešte nezažil. FWHM bežne cez 4. Pod 3 som ani raz nezaostril, vietor, hmly, proste bordel. Určite v budúcnosti zložím reparát. Jedná sa o tricolor, ale zložený ako klasický bicolor.

Autor: | 3. decembra 2016|3 komentáre

Autor fotografie:

3 komentáre

  1. Peter Jurista 3. decembra 2016 o 12:47

    Matej,
    podľa mňa už máš svoj rukopis ,čo je super.Fotka ako vždy pekná.Hviezdy máš super malinké, trochu by som to skúsil viac vytiahnuť hmlovinu z tej tmy.Na druhej strane je to tak vesmírno-tajomné.Farba je každého osobný prejav .OIII fakt super,spracoval si to pekne jemné. Ha ,tá tehlovo červená (u mňa n a PC) mi osobne nereže.
    Počúvaj, tento rok si nafotil toľko pekných snímkov čo podaktorý nestihnú za pár rokov.Ale asi majú viac detí :-). Každá noc sa počíta :-))))
    Peter

    • Matej 3. decembra 2016 o 13:13

      Peťo, ďakujem. Moc som nechcel ťahať za gule, dát je málo, a sú mizerné. To by som musel odšumovať, a to ja nerád 🙂 Naozaj, ten seeing je tragický, aj včera bol vyše 4. Hviezdy sú zmenšované, OIII som prakticky vôbec neupravoval, iba jemné HDR kvôli kontrastu, Ha sa ani mne nepáči, vo všeobecnosti mám s bicolorom problém. A áno, deti mi nemrnčia 😉

  2. tokra 5. decembra 2016 o 15:41

    krasne

Napíšte autorovi: