Ahojte pani 🙂 Posielam jednu nanovo spracovanu fotku z Chopku. Hlavne som sa snazil aby ta obloha vyzerala co najviac prirodzene (ziadna prehnana saturacia, vyrazny kontrast atd.) Tak isto som sa snazil zachovat farby oblohy aby boli co najrealnejsie. Budem rad za kazdu radu co zlepsit atd 🙂 Btw. naspodu vidiet aj hmlovinu Cat’s paw vo vyske cca 2°, to by bol chalenge nafotit hm? 😀 Obloha je panorama z troch vertikalnych fotiek, kazda je 120 sec. single shot na ISO 3200, f2.0

Autor: | 20. apríla 2017|3 komentáre

Autor fotografie:

3 komentáre

  1. Funtomas 20. apríla 2017 o 19:59

    Nádherná fotka Ondro. Farebne je tá Mliečna dráha vporiadku. A neboj sa pridať kontrast a ubrať jas. Aj tak tá obloha nevyzerá reálne (myslím to v dobrom). Ak toto niekto taktu uvidí okom, tak rozhodne klame. Neboj, pritlač troška.

  2. kolec 20. apríla 2017 o 21:08

    Mna rusi nasledovne:

    1. Oziarena obloha hneda
    2. kopce v pozadi bledo sive
    3. Kopce v popredi tmavo sive

    Dobre , potialto by som to este bral ale,

    4. To Hnede popredie so snehom akamenom ma vyslovene rusi

    kolec

    • Ondrej_Kralik 20. apríla 2017 o 21:39

      To popredie chapem, tuto fotku som ani takto neplanoval robit, chcel som urobit este vacsiu panoramu ale zacalo svitat, tak som narychlo nafotil popredie so slovami, ze mozno z toho aspon nieco bude. Na tom popredi bolo strasne vela sumu, preto som to vyrazne desaturoval a posobi to sivo.
      Co sa tyka toho pozadia oblohy, stale mi nieje jasne ake farby by to malo mat. Podla spravnosti by to malo mat farby do hneda…lenze asi to pri takejto krajinkarskej astrofoto neposobi dobre a ludia to davaju skor do modra.

Napíšte autorovi: