Ďalší nízkoletiaci objekt v mojej zbierke. Tak povedzte, „kde udelal soudruh ze Stupavy“ chybu 🙂

Autor: | 25. januára 2018|7 komentárov

Autor fotografie:

7 komentárov

  1. Matej 25. januára 2018 o 22:35

    Veľmi ťažké (na lokalitu) objekty si vyberáš. Hlavne by som povedal, že ušla farebná kalibrácia. Tá jasná hviezda dole je zeleno-žltá. A predpokladám že seeing bol nič moc.

    • Drahoš 26. januára 2018 o 20:09

      Keďže neviem spraviť a asi hlavne spracovať perfektnú fotku, tak si aspoň vyberám také objekty, ktoré málokto fotí a tak to nie je voči čomu moc porovnávať 🙂 Farebná kalibrácia možno nie je perfektná, ale chybu som v nej podľa mňa nesravil. Jednoducho to tak vyšlo. Problém je podľa mňa v spracovaní farby hviezd kde som možno použil niečo čo som nemal a asi som to aj prehnal so saturáciu ako spmínal Peter.

  2. Peter Jurista 26. januára 2018 o 09:30

    Drahoš sprav si kalibráciu cez Photometriu v Pixi,tá by mala galaxiu jednoducho farebne zkalibrovať. Tie farby sú dosť divoké a saturáciou si to umocnil.

    • Drahoš 26. januára 2018 o 20:22

      Tú fotometrickú kalibráciu skúsim. Nemal som moc času a obával som sa čo z toho vyjde, keďže objekt je nízko a je tam predpoklad, že farba tých hviezd je posunutá do červenej t.j. galaxiu by mi to mohlo farebne posunúť niekam inam. Preto som robil neutrálne pozadie a galaxiu som dal ako bielu. So saturáciu máš pravdu, ale mne tam viac vadí tvar tých hviezd a najmä farba vs. L-ko mi celkom nesedí.

  3. novo 26. januára 2018 o 16:51

    A čo to fialové ohraničené halo okolo galaxie?
    Je to ako keby si spojil dva obrázky. Jeden s pozadím a druhý s galaxiou.

    • Drahoš 26. januára 2018 o 20:29

      To sú tie moje pokusy s maskami. S tým mám stále veľký problém. Musím pre to získať cit. Napr. tu som mal veľmi veľký problém spraviť dobrú masku hviezd. Masky sa dajú robiť naozaj 1000 spôsobmi a ja si nevyberám tie správne 🙁

  4. Drahoš 26. januára 2018 o 20:34

    Skúsim upraviť aj Helix aj Sombrero. Tento víkend mám však dosť plný, ale snáď sa k tomu dostanem. Ďakujem za dobré postrehy, dúfam, že to vylepším a nie pokazím.

Napíšte autorovi: