Keďže počasie foteniu moc nepraje, tak som skúsil znovu spracovať nejaké staršie foto. Ako prvú som vybral Orliu hmlovinu, tu som pridal ešte 1hod. exp. času tým, že som nepoužil pri kalibrácii subframe selector. Viac som sa zameral na centrum hmloviny ako na celkové okolie.

edit: trochu som sa s tym este pohral

Autor: | 26. januára 2018|3 komentáre

Autor fotografie:

3 komentáre

  1. Drahoš 29. januára 2018 o 16:53

    Použitie subframe selectora je dvojsečná zbraň (dlhší celkový čas a horšie dáta vs. kratší čas a lepšie dáta). Osobne používam subframe selector tak aby som vyhodil tie najhoršie snímky z pohľadu guľatosti hviezd a FWHM, dal im váhu z pohľadu oboch týchto parametrov a ešte myslím SNR a nevyhodil viac ako cca 10% snímkov.

    • myxall 29. januára 2018 o 17:14

      Ja som vyhadzoval snimky na zaklade FWHM, podla grafu tie, ktore az prilis vyskakovali z priemeru som vyhodil. Este pred SS som urobil selekciu snimkov manualne. Teraz to robim uz len manualne.
      Ale vdaka za koment, mozno skusim pouzit iba SS a manualnu selekciu urobim len tak, nahrubo. Kedze pocasie nedovoli fotit, tak nech aspon ten PIXI je vytazeny 🙂

      btw. co sa tyka tejto mojej novej verzie M16tky, tak idem to hned prerobit. V praci na monitoroch to furt nejako inak vyzera a moc sa mi to nepaci. 🙂

  2. Drahoš 30. januára 2018 o 09:58

    S monitormi mám podobnú skúsenosť. Na každom to vyzerá trochu inak. Dá sa to jednotne nakalibrovať, sú na to kalibrátory, ale aj tak to nerieši všetkých návštevníkov stránky.

Napíšte autorovi: