Prvých 7 dní čo to bola snímka na svete som bol celkom spokojný. Ale čím viac krát som ju videl, tak tým viacej chýb tam vidím. Korektor ma tiež hnevá, svetelnosť je super, ale hnevá ma že je ako tak použiteľných iba 70% plochy snímku.

Autor: | 25. júla 2019|4 komentáre

Autor fotografie:

4 komentáre

  1. Matej 25. júla 2019 o 17:50

    Darmo no, veci od TS nie sú špička. Ale osobne ma dosť ruší to halo okolo jasných hviezd. Obzvlášť to vpravo hore, ktoré je k tomu ešte aj zdeformované, a vyzerá ako hmlovina. To je naozaj veľmi nešťasné.

    Ale zo snímky ako takej mám dobrý pocit, ja osobne by som možno menej žehlil. Myslím si že trocha šumu nevadí.

  2. kolec 26. júla 2019 o 10:32

    Lukaš . Tu plakat nad 70% nema velky vyznam a ak tak iba z technického hladiska. Neviem si predstaviť co by si este do snimky chcel dostat.

    Ak sa skusam pozriet na fotku tak ako uplne neznaly clovek tak skusim popisat co vidim:

    Krasnu červenú a trblietave bodky . Ta cervena extremne dominuje. Ak su tam nejake detaily tak su stratene v mori červenej

    Kolec

  3. Lukas Nestak 26. júla 2019 o 12:44

    Matej:
    Pravda, halo je riadne. Neviem či sa to dá riešiť SW cestou, ale či to vôbec má význam takto riešiť. Asi pomôže iba výmena kamery alebo filtra. To už bude lepšie prejsť rovno na mono kameru, ale to je nemalá investícia.
    kolec: Nj úprava vo FastStone je pomerne nešetrná k detailom, ale je veľmi rýchla. Ani ten VA panel na TV nie je vhodný na úpravu. + moje nadšenie vytiahnuť čo najviac zo snímky vytvorí takýto snímok.

    Časom chcem presedlať na PI prípadne aj PS a FastStone úplne opustiť. Keď skúšam rôzne návody a následne ich aplikujem systémom pokus-omyl, tak to ide dosť pomaly. Na HAFe som mal z Myslivcovej prednášky o PI veľký guláš, ale v súčasnosti by sa mi to hodilo.
    No nič, hlavné je pozbierať čo najviac kvalitných dát, aby bolo na čom skúšať a časom sa k nim možno aj raz vrátim.

  4. Peter Jurista 26. júla 2019 o 15:24

    Lukaš ja mam zo spacovania gulaš vždy ked si po dlhsom case sadnem k PC.
    Jednoducho musis si k Pixinsight sadnut a hlavne pozerat videa. A isto to das, ak sa chceš posunut dalej.ina cesta nieje.
    Peter

Napíšte autorovi: