Mám sériu týchto fotiek z ktorých som urobil menšie time-lapse v programe Panolapse. Táto fotografia je jedna z nich. Fotené z balkóna bytovky nedaľeko centra mesta Kolárovo. Šum som redukoval iba vo Photoshope a zabudol som urobiť Dark frame.

Autor: | 16. novembra 2019|4 komentáre

Autor fotografie:

Volám sa Samo, mám 15 rokov, zaujímam sa o astronómiu a kozmonautiku už asi 6 rokov. Zaujímam sa tiež o novinky v informačných technológiách, Unity a C# a všetko ohľadne 2. svetovej vojny. IG: https://www.instagram.com/falcon.astro/ Web: http://my-astronomy.webnode.sk

4 komentáre

  1. Peter Jurista 17. novembra 2019 o 11:51

    Samuel, ako informácia to bude dobrá fotka.Ale ja by som si dal tu námahu a graficky vyznačil súhvezdie , poprípade i okolité súhvezdia (inou farbou) čo si na fotke zachytil.
    niečo ako na týchto stránkach:
    http://hvezdy.astro.cz/souhvezdi-cas
    http://kira-blackrain.blog.cz/0909/kasiopeja

    Inak je to pre nezainteresovaného fotka plná hviezd a nič viac !!!

    Peter

  2. Drahoš 18. novembra 2019 o 16:34

    Pozitívom je, že si správne zaostril, určil expozičný čas aby hviezdy ostali bez posunu a jemne fotku spracoval. Na fotke som toho našiel oveľa viac ako by som na prvý pohľad čakal pri expozicii 1x13s. Bolo by dobré spraviť to čo píše Peter t.j. na fotke vyznačiť čo najviac objektov, ktoré tam dokážeš identifikovať. Súčasne by som odporúčal skúsiť spraviť viac fotografií toho istého miesta oblohy (napríklad aspoň 20-30) a skúsiť to spracovať cez DSS (deep sky stacker) a Photoshop aby sa tam objavilo ešte viac astronomických objektov.

    • Samuel 18. novembra 2019 o 19:16

      Vďaka za rady a áno plánujem robiť aj z časovým pohonom a DSS. Čo sa týka tejto fotky, tak kukni na tento odkaz. Je to môj profil na Insta a v tamtom poste je prvá fotka táto na Astrobook a druhá nezeditovaná. Tam bolo vidieť len súhvezdie Kasiopeja. Pre mňa je až neuveritrľné čo dokáže Adobe Photoshop Camera RAW. https://www.instagram.com/p/B0dFzJ_CyyO/
      A BTW sorry za tú kvalitu fotiek na Insta ale Instagram ich pokazil.

Napíšte autorovi: