Nový objekt v mojej skromnej zbierke… Na túto hmlovinu ma navnadil Standa z astrofora. Pokúsil som sa ju nasnímať, keďže sa mi premáva popred balkón (tá hmlovina, nie Standa 😀 )

Autor: | 12. februára 2020|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. novo 12. februára 2020 o 21:31

    Standa má určite radosť z tvojho výkonu, pretože fotiť z balkóna vo velkom meste a ešte s DSLR…, ale to sme už rozoberali a vieme, že to nemáš jednoduché.
    Ale ako hovoríš, ďalší objekt do tvojej zbierky. No i tak by ma zaujímalo, ako to vyzerá bez odšumenia. Môj názor asi poznáte. Použiac masku ,odšum len samotnú hlavu a pozadie nechaj tak a daj to sekcie Spracovanie, aby sme to mohli porovnať.

  2. Drahoš 13. februára 2020 o 00:17

    Mám rád s citom spracované fotky a táto k nim patrí. Ja mám niekedy tendenciu, ísť za hranu, hlavne ak sa spracovaniu venujem niekoľko dní, čo je vlastne vždy 😀

  3. myxall 14. februára 2020 o 00:29

    Skúsil som hmlovinu spracovať znova, bez nejakého odšumovania. Vysledok som dal do spracovania, môžete to porovnať.
    Trochu šumu mi vo fotkácj nevadí, ale to čo som nahral teraz mi už príde príliš. Inak, na redukciu šumu používam iba MLT ktoré aplikujem na fotku pred strečnutím a to 2x. Raz pre Luminance a raz pre Chrominance, ako masku mám invertované Lko.

    Tiež zvyknem spracovávať jeden objekt niekoľko dní, na prvýkrát s výsledkom nikdy nie som spokojný, vždy musím nieco zmeniť. Možno aj túto opicu prepracujem a použijem jemnejšie odšumovanie.

    Inak, ďakujem za komentáre 😊

  4. novo 14. februára 2020 o 22:42

    Skoda ze som do nedele v Prahe. Potom sa na to pozriem. Cez mobil neviem pisudit rozdiely.
    Nedal by si prosim do tej sekcie Spracovanie aj surovy zlozeny tiff? Rad sa na to pozriem.

Napíšte autorovi: