Opäť jedna nepublikovaná, v rámci koronálnej karantény spracovaná. Zmenšené na 66%.

Autor: | 23. marca 2020|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Matej 24. marca 2020 o 10:57

    V tej Seredi músíte mať fenomenálnu oblohu! Je síce vidno že tmavé partie sú vyťahované zo šumu, no ale sú tam. Akože, na dané podmienky super.

  2. novo 24. marca 2020 o 13:58

    To 6D + vytrvalosť( 160 x 5 min) je dobrá kombinácia. Spracovanie beriem už ako samozrejmesť, pretože už nie si žiadny začiatočník:))

  3. Lukas Nestak 24. marca 2020 o 17:13

    Matej: Ďakujem, obloha na juhu a západe je nepoužiteľná. Severné objekty sa ako tak dajú, ale južnejšie už po prechode nemá význam snímať. Ako píše Robo tak 160x5min na RGB je vytrvalosť.

    novo: Júúúj s tým spracovaním ma riadne preceňuješ! 😀 Ale ok, už nie som začiatočník, ale mierne pokročilý začiatočník 😛

  4. Peter Jurista 24. marca 2020 o 18:09

    Lukáš mne sa páčia takéto objekty.Máš to pekné .
    Ako si videl diskusiu na AF (m33) nieje dobre aby ťa škatuľkovali ako začiatočníka. Máš pekné fotky, spracovanie lepšie a lepšie.Je vidieť že napreduješ a už ti z môjho pohľadu chýba iba trpezlivosť 🙂 venovať sa viac jednému objektu.
    Táto fotka má okolo 13h čo je dosť, na DSLR super výsledok ! Osobne by som jemne potlačil stredné hviezdy a bolo by to podľa môjho gusta.
    Tie difrakcie mi stále nedajú pokoj.Nieje za tým nejaký software? Máš ich moc pekné!
    p.s.: musíš sa tým zmieriť že už nie si začiatočník 🙂

  5. Drahoš 27. marca 2020 o 09:05

    Toto sa ti naozaj podarilo, ale ako sledujem tvoje fotky, idemti to stale lepsie a lepsie. Veru by si nam mal spravit nejaku prednasku na HAFe ako to robis. Podla mna je to viac o citeni ako o pouzitych postupoch. Citenim mam na mysli ako to esteticke ako aj cit pre data t.j. ak vidim, ze mam horsie data, nemozem velmi tlacit na spracovanie. Evidentne tomu venujes aj velmi vela casu a to sa tiez na vysledkoch odzrkadlilo. Uz len aby sme mohli spravit ten HAF. Terajsi termin mi nepride realny. O mesiac to tu nebude lepsie, skor horsie 🙁

Napíšte autorovi: