Ďalšie testovanie

Autor: | 7. augusta 2020|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. Matej 7. augusta 2020 o 12:46

    Oukej, takže vyzerá že sa to začalo uberať lepším smerom. Zhrniem teda doterajšie poznatky

    1. Problémy s ostrením: Ďakujem za podnety Drahošovi. Po vytvorení masterdarku sa samotné sub-expozície v SGP tvária rovnako (glow, hotpixle), ale napriek tomu zaostril celkom použiteľne. V krivka síce bola značne kostrbatá, ale po premeraní kontrolnej snímky v MaximDL som nameral FWHM okolo 2,5 priemerne. Čo je u mňa úplne uspokojivý stav (čau Robo). Takže buď SGP zahrnul masterdark, ale nepreniesol ho do snímky samotnej, alebo sa prejavali nejaké iné drobné nastavenia. Zrejme to bude prvý variant.

    2. Kolimácia: Ukazuje sa, že takto zložený systém je podstatne náchylnejší na rozkolimovanie, ako bol s 8300kou. Prekolimoval som skrz laser a Teletube. Výsledok mi príde vcelku OK, zverejnil som celé pole pre posúdenie gulatosti. Uvidíme nasledujúce noci, ako sa prejaví mierna zmena v kolimácii.

    3. Šum: Aj v tomto ohlade sa to akosi zlepšilo, aj keď netuším prečo. Snímka je zložená z 34x600s expo, BIN 1×1, GAIN 1. Celá snímka ako je tu vidieť, pred stretchnutím mala šum 57%. Výrez na bublinku mal dokonca iba 17,7%. To by som povedal že sú o dosť lepšie čísla, ako sa prvotne javilo.

    Ešte doplním že snímka neni nijak upravovaná, jedná sa iba o STF. Je kalibrovaná iba darkom, flaty zatiaľ nemám.

    Ak by mal niekto záujem, prikladám link na zloženinu: http://leteckaposta.cz/221314602

  2. Peter Jurista 7. augusta 2020 o 20:05

    TAk, toto je omnoho pozitivnejsi prispevok 😊.
    I ta kolimacia vyzera celkom dobre. Mam dojem ze si tym prejdeme i my ostatni , potom sa budes bavit nad problemami co budeme riesit .👍👍👍

    • Matej 8. augusta 2020 o 10:07

      Teraz som ešte kontroloval jednotlivé snímky, a kým prvá je ostrá v celom poli, posledné pred meridian flipom majú vpravo hore už rozostrené hviezdy. Ako hovorím, je výrazne citlivejšia na kolimáciu. Tuhosť sústavy sa ukazuje nedostatočná, a čo stačilo na 8300-ku, tu už nestačí. S týmto asi moc nenarobím.

  3. kolec 8. augusta 2020 o 20:13

    Matej. Skus tie snimky zložit a pri sume použi Studentized deviate . (nie winsorsed sigma)
    Napiš či tam bol nejaky rozdiel

  4. Matej 12. augusta 2020 o 17:40

    Diky Drahoš, už som si nainštaloval novú verziu. Neviem presne čo mám hľadať, preto sem prikladám link na zloženiny s winsorized, aj v tom druhom.

    Plus prikladám aj zloženinu OIII 55 expozícií. Tá bola snímaná 8 a 11. augusta. Použil som masterdark z 3. augusta. Pri silnom strechovaní je vidno gradienty v miestach kde je luminiscencia senzoru. Čo je trochu nešťastné, lebo OIII som vždy dosť silno vyťahoval.

    http://leteckaposta.cz/854437385

  5. kolec 21. augusta 2020 o 20:43

    Matej, nerád priznavam že som neschopný, ale neviem otvorit ten tvoj odkaz.

    Palo

    P.S . Ani ten pred tym

Napíšte autorovi: