Pokus o bicolor. Nakoniec až piata verzia bola ako tak publikovateľná… To spracovanie úzkopásmových dát mi dáva zabrať 🙂

Autor: | 26. októbra 2020|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Drahoš 26. októbra 2020 o 22:19

    Mám z toho dosť zmiesaný pocit. Kresba hmloviny je celkom OK, ale farba a kontrast mi moc nereže. Povedal by som, že sa to musí dať spracovať aj lepšie, ale samozrejme je ľahké to takto hodnotiť a úplne iné je to spracovať tak ako si to človek predstavuje.

    • myxall 28. októbra 2020 o 12:02

      Dakujem Drahos za komentar. Ako som spominal, bojujem so spracovanim dat z mono kamery, to uz nie je ako spracovavat data z DSLR 🙂 A co sa tyka farby, tak to je uplna katastrofa, skusam to kombinovat kadejako, ked su data v linearnom stave, alebo to strecnem a potom skombinujem jednotlive kanaly… Musim si najst nejaky pouzitelny workflow… alebo kupim farebnu kameru 😀

      • Matej 28. októbra 2020 o 14:06

        To posledné by som rozhodne nerobil, i keď hádam že si len žartoval. Bicolor je veľmi obtiažna disciplína, podľa môjho názoru obtiažnejšia ako RGB alebo HST. Nejdem ti radiť ako na to, lebo sám v tom tápam, ale poradím ti keď sa ukludní situácia s Covidom, navštevovať stretká a workshopy. Mne to pre začiatok dalo dosť veľa.

        • myxall 29. októbra 2020 o 13:12

          Ja sa s tou potvorou monochromatickou urcite este popasujem. Tie workshopy by urcite pomohli, dufam, ze po korone sa nejakeho HAFu zucastnim.

  2. Peter Jurista 30. októbra 2020 o 17:20

    Neboj, onedlho si na DSLR nespomenies a asi sa k nej budes tažko vracat.

Napíšte autorovi: