Autor: | 18. apríla 2021|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Peter Jurista 18. apríla 2021 o 20:25

    Prezerám si tvoje spracovanie, snažím sa s niečim porovnávať. Komplexne kompozícia dobrá. Asi najviac čo ma na fotke odvádza od pozornosti od samotného objektu a jeho detailov sú paradoxne hviezdy. Ani nie tie veľké a jasné ale to more stredných prežiarených hviezd. Objekt, jeho detaily a farby sa mi tu nejak stráca. Málo kto sa tomuto objektu venoval, v CZ (Biba) s color kamerou. Síce iba časť tvojej fotky ale menšie pixely asi viac pristanú tomuto objektu. O dôvod viac sa začať zoznamovať s technológiou CMOS 🙂

  2. Drahoš 18. apríla 2021 o 21:52

    Toto spracovanie mi pripadá iné ako tie tvoje predchádajúce. To pozadie je dosť tmavé ale inak sa mi to páči.
    PS: Čakal by som skôr takého spracovanie http://www.distant-lights.at/ic417-2016_09_25.htm

  3. Peter_Svajda 18. apríla 2021 o 23:35

    Myslím, že každý, kto ešte len klikal na fotku, ako vstup do sekcie Astrofotky, automaticky k tejto fotke priradil autora. Tu sa to nedá zmýliť, hviezdy hovoria za všetko. Súhlasím s Drahošom, s trochou svetla to na mňa pôsobí jemnejšie. Peťo píše, že objekt sa mu stráca vo hviezdach, tu je vidieť , že každý máme trochu iné cítenie, mne zobrazenie objektu nevadí, uvítal by som dokonca ešte väčšie „rozžiarenie“ hviezd , také to čarovné halo a viac žltej v nich, tak ako https://astrobook.sk/2020/12/06/vdb-146-rgb-plny/ , aj keď to bolo čisté RGB a neviem či, sa to dá spracovať tak isto.

  4. Matej 19. apríla 2021 o 09:33

    Ja budem nekritický. Sám som to dávnejšie skúšal nafotiť a v Ha je tam toho menej ako by sa mohlo javiť. Tie okolité plyny sú dosť faint, takže oceňujem farebné a pekne vyhladené tieto partie. Hviezdy sú tradične fantastické, ten glow nemá chybu, aj keď tu je skôr na škodu, lebo dosť utápa pavúka, čo je ale jednoducho dané. No v globále skvelá fotka, gratulujem.

  5. Drahoš 17. novembra 2021 o 17:45

    Tá modifikovaná fotka čo si ju sem teraz dal vyzerá super, ale iba v strede. Rohy a okraje sú nejaké rozmazané, resp. zle zalignované. Skontroluj si to.

Napíšte autorovi: