Asi zatiaľ najdlhšia integrácia (9 hodín,pokiaľ nespracuje Markarianovu reťaz, kde mám 2 noci). Zároveň je to prvý test upgrade kitu pre môj SW Quattro 150P od Backyard Universe. Menil som pavúk na sekundárne zrkadlo a inštaloval masku na primárne zrkadlo.

Neviem, či pozadie nie je príliž tmavé. Snažil som sa to nepresaturovať.

Edit: dosaturovná hviezdy.

Autor: | 10. marca 2024|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. Martin, pekné spracovanie čo sa týka galaxii.Farebnost i detaily si pekne zvladol.Tmave pozadie by mi nevadilo, ale pri pohlade na farebnost hviezd (takmer bez farby) a ostatné drobotiny v pozadí si stiahnutím saturácie tieto detaily stratil. V pozadí okrem hviezd je i noho drobných detailou preto musíš veľmi opatrne sťahovať (ztmavovať) pozadie. Je vidiet pekný progres v tvojom spracovaní čo sa mi páči.Takže gratuľujem …

  2. Peter_Svajda 10. marca 2024 o 21:54

    Ahoj Martin, súhlasím s Peťom, pekné spracovanie, jemné. Tiež som fotil veľa s farebnou kamerou, tu som sa naučil aj pri OSC robiť syntetické L-Ko a farbu zvlášť. L-ko si zaostri ideálne BXT alebo MLTR a farbu odšum, dofarbi a rozmaž convolúciou, potom vieš saturovať a nevznikne ti taká rozbitá – zrnitá farba. Ja som len na ukážku hodil niečo sem, https://astrobook.sk/2024/03/10/leo-triplet-martin/?usp_success=2&post_id=16171&form_id=12883, ak by si sa pohral, nájdeš kompromis medzi jemnosťou, detailami a farbou.

  3. Drahoš 11. marca 2024 o 22:53

    Veľmi dobre 👍

  4. Pekné spracovanie. Hviezdy sa dajú isto spraviť o trochu lepšie, ale i tak prst hore.
    Pekná práca.Gratulujem…

Napíšte autorovi: