Autor: | 5. januára 2018|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. novo 5. januára 2018 o 04:44

    Pali ,tak som si spomenul na tú tvoju “ čarovnú formulku “ z Hlohovca a prerobil som to celé.
    Tie RGB hviezdy sa nedajú s tými prepálenými LRGB vôbec porovnať.

  2. Funtomas 5. januára 2018 o 12:28

    Pozrel som si všetky tri verzie. V tejto súčasnej vidím hviezdy výrazne menšie. Inak farebnosťou sa ani moc nelíšia od predchádzajúcich. Subjektívne sa mi zdá najlepšia druhá v poradí – M101 L_HA_RGB oprava.
    Hviezdy sú tam farebné (dokonca farebnejšie ako v tejto poslednej verzii) a aj galaxia má pre mňa osobne príjemnejšie farebné podanie a lepší kontrast. Tým nechcem povedať, že toto je zlá verzia. Nevidím však ten popisovaný rozdiel – prepálené (to mi automaticky navodzuje pojem nefarebné) hviezdy v minulej verzii.

  3. novo 5. januára 2018 o 16:44

    Myslel som si ,že si svoje tajomstvo vezmem so sebou do hrobu ale musím s pravdou von 😊
    Mój problém spočiva v tom že mám dosť mevydarenú lx 850 ACF so šialenou F 8. Musím teda robiť min. 15 min expozície, čo pri jasmých hviezdach v kanály L spósobuje tolko Kolecom kritizované chlpaté hviezdy. Sú naozaj hnusné a preto ich musím každú zvlášt osobitne trapne opravovať v PS . Hrozná otrava.
    Takže aj keď sa ti to na prvý pohlad Tomáš nezdalo, čo ťa viem pochopiť, že sa skoro o žiadny rozdiel nejedná tak o akej zázračnej formulke to tu vlastne točíme,?
    Takže to zhrniem.
    Palko tvoja “ formulka“ funguje pre mňa na jedničku, len musím ešte trocha vychytať muchy na intenzite masky F aby vkladanie do RGB bolo bez strát póvodného obrázku po odstránení hviezd.

  4. novo 5. januára 2018 o 16:48

    Ešte skúsim pricloniť primár lebo aj Peťo s Matejom sa mi posmievajú 😢
    Ale to už im slubujem rok…….

  5. Drahoš 5. januára 2018 o 17:54

    Robo, nebyť tej jasnej hviezdy na pravom okraji, skoro by som tvoju prácu (aparatútu) nespoznal. Niekto má chlpaté hviezdy, niekto výrazné kríže, niekto bojuje s hviezdami v tvare knedlíkov a niekto zase s niečím iným. Niekomu „vadí“ to inému ono, každý máme nejaké preferencie. Mne sa páči tá rôznorodosť a nevadia mi ani chlpaté hviezdy a v podstate ani výrazné kríže. Podstatný je pre mňa celkový dojem, kompozícia, farebnosť (celková aj hviezd) a toto všetko v Robových fotkách nachádzam vo vysokej miere.

  6. kolec 6. januára 2018 o 14:43

    Pozdravujem z Karibiku.
    Ta tretia verzia sa mne osobne najviac paci. Tesim sa na to ako nam Robko ukaze ako to urobil, lebo ako ho poznam tak ten moj „zaracny navod, alebo formulku“ tak natolko zdokonalil, ze bude zaujimave poznat jeho postup.

    Palo

    P.S. este poznamka. V Hlohovci neslo o ukazku zazracnych formuliek , ale o znovunakopnutie , mozno trosku iny pohlad na spracovanie

  7. novo 6. januára 2018 o 14:49

    Kolec zatial nemôže reagovať, lebo redakcia Astrobooku.sk ho vyslala za odmenu na každoročnú cestu do Dominikánskej republiky, aby tam „natrvalo vyryl“ jej logo do piesku na jednej z miestnych pláží.

  8. novo 6. januára 2018 o 14:52

    Pali troška si ma predbehol

Napíšte autorovi: