Kolec ma inšpiroval na pokus odstrániť hviezdy z obrázku bez deštrukcie hmlovín. Majstrovstvo Paľa to nedosahuje. Stále vidieť nejaké reziduá hviezd, takže sa teším na nejaké inšpiratívne prednášky. 

Autor: | 31. marca 2018|3 komentáre

Autor fotografie:

3 komentáre

  1. Funtomas 31. marca 2018 o 12:32

    Keďže linky sa dajú pridávať len sem, zvyšok textu nasleduje ako komentár.
    Ako Paľo pridávam animáciu, kde vidieť originál, odstránenie hviezd a doostrenie detailov v hmlovine. http://www.astrophoto.sk/wp-content/uploads/2018/03/kalifornia_bez_hviezd.gif .
    Pridávam ešte snímku v plnom rozlíšení (naozaj plné, tá linka hore je nezmysel) http://www.astrophoto.sk/wp-content/uploads/2018/03/kalifornia_bez_hviezd_sharpen_full.jpg

  2. Peter Jurista 31. marca 2018 o 19:10

    Tomas vyzera to velmi pekne.Skusal som odstranit i ja hviezdy ale nedopadlo to tak dobre ako u teba.Najväčší problem u mňa boli zbytkove artefakty po hviezdach.ked som sa ich pokusal odstranit zasahoval som do detailov objektu.😞

  3. Funtomas 31. marca 2018 o 21:20

    Tie artefakty uvidíš, ak sa pozrieš na plné rozlíšenie. Ale vidieť ich aj na tomto prezentovanom obrázku. Možno niekedy Paľo prezradí, ako na to. Jeho postup má lepšie výsledky. Možno to bude aj tým, že pri svojich úzkych filtroch to má trocha jednoduchšie.

Napíšte autorovi: