Popis – viď bicolor verziu

Autor: | 8. augusta 2018|11 komentárov

Autor fotografie:

11 komentárov

  1. Peter Jurista 8. augusta 2018 o 19:43

    Matej vidím že nesedíš na vavrínoch ako já :-). Super.
    Krútim hlavou ako paragraf . Asi si to natocil ako to má byť, neviem. :-)))) Otoč to.
    Dáko to neviem v tejto kompozícii stráviť a odnímať detaily. asi ma sekne v krku 🙂
    Inak pekná práca.

  2. kolec 9. augusta 2018 o 07:41

    Dobra praca, gratulujem k top vyberu na astrobine. (dufam , ze z toho bude fotka dna)

    palo

    P.S: k tomu natoceniu- teda i mna to zaskocilo natocenie. Ale v podstate ma to vybudilo k vyssiemu zaujmu

    • Matej 9. augusta 2018 o 09:20

      Ďakujem za komentár.

      Vo foto dňa moc neverím, keďže teraz je tam pretlak famóznych planetárnych fotiek. Navyše táto snímka je čistá bieda, akurát som zamakal na spracovaní, preto je pozerateľná. Bicolor som tam nedal, lebo som minul voľný priestor, a zatiaľ neviem či si dokúpim ďalší.

      A čo sa natočenia týka – som proste lenivý človek 🙂 kameru mám v pozícii kolmo k osi, mám nafotené flaty, a proste sa mi nechce s tým krútiť. A vo väčšine prípadov je toto natočenie kamery vyhovujúce.

  3. novo 9. augusta 2018 o 09:27

    Matej a prečo nedáš na Astrobuk väčšiu verziu. Veď sem môžeš zavesiť obrázok v rozlíšení do 2500 pixelov a pod vloženým obrázkom je nápis: „Zobraziť fotku v plnom rozlíšení“
    Tato fotka je len v 1600 x 1260. Why?

    • Matej 9. augusta 2018 o 09:34

      Vychádzam z predpokladu, že snímku treba zmenšovať v plnom pomere (tj. deliť dvomi, alebo štyrmi). Predpokladám že pokiaľ sa dva pixle rozdelia na napr. 1,4 pixla, degraduje sa obraz. Čiže toto je polovica plnej snímky. Ideálne by bolo, keby sa obmedzenie na 2500px zrušilo.

  4. novo 9. augusta 2018 o 09:52

    To sa dá zariadiť.

  5. novo 9. augusta 2018 o 10:07

    K samotnej fotke asi tolkoto. Na tvoje podmienky a objekt tak nízko, výborné spracované dáta v celom poly čipu.Pekne vykreslená a preexponovaná celá oblasť
    Farebne však a veď ma poznáš ,tam vidím len hnedomodrý bicolor. Tebe sa to páči / čo je asi to najpodstatnejšie / a aj ostatným a to je dobre a teším sa z toho.

  6. kolec 9. augusta 2018 o 11:50

    Matej

    Resamplovanie je v podstate transformacie jedneho priestoru do ineho.
    Jednoducho povedane zoberie sa dvojrozmerny priestor (obrazok ) a matematickou transformaciu sa prepocita podla zadanych kriterii do inych suradnic. Technicky je jedno aku mierku suradnic volis, na kvalite by to nemalo mat vplyv(myslim typ zvolenej mierky)
    Kvalita transformacie zavisi od typu (je to volitelne) – prednastavena je automaticka. ktora nemusi byt najvyhodnejsia. zavisi to i od kvality obrazku

  7. novo 9. augusta 2018 o 15:47

    Už som do zadal prerobiť na 3300 x 2700 pixelov.
    Ale keď už to Matej dávaš v 100% treba si to dôkladne pozrieť a orezať veci čo tam nepatria. Okraje pri skladaní, pravá strana. A mne udrú do oči hlavne tie hviezdy.
    Neviem čo je to za módu spraviť aj tie najväčšie hviezdy tak, že majú jas pomaly rovnajúci sa samotnej hmlovine. Pri 100% najjasnejšie hviezdy vyzerajú ako šedé kotúčiky s bodkou uprostred.
    A budem sa musieť na túto tému porozprávať aj s Palkom:)

    • Matej 9. augusta 2018 o 16:19

      Okraj som zabudol zrezať, to je pravda. Čo sa hviezd týka – Pri Ha mám najmenšie hviezdy. Keď spracúvam HST, vo všetkých kanáloch odstránim hviezdy, spojím, spracujem a následne prelepím Luminanciou zo samostatne spracovanej Ha aj s hviezdami. Problém vzniká, nakoľko pri odstraňovaní hviezd, najmä ak je pri fotení v OIII mizerný seeing, ostanú určité reziduá ktoré už neviem lepšie vyrovnať. Potom po prelepení ostanú artefakty, ktoré už len podľa možností „uhrám do outu“.

Napíšte autorovi: