Vkladám sem jeden surový fits so zjavnými horizontálnymi artefaktami. Tieto sú rozmiestnené náhodne, na každej snímke sú inde. Prinášajú dva problémy. 1. Pri temných hmlovinách sú tmavé časti artefaktov viditeľné v snímke. Tzn. nejdú úplne do hĺbky odstrániť. 2. Na ľavej strane vznikne svetlý gradient, ktorý v hmlovine spôsobuje problémy. Ak má niekto predstavu / skúsenosť, za každý podnet budem vďačný.

Autor: | 23. augusta 2018|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Funtomas 23. augusta 2018 o 13:32

    Zaujímavé, že som prihlásený, takže môžem napísať….
    Bolo by dobré vedieť viac info. Ideálne z FITS hlavičky, prípadne aká kamera to je a či sa to prejavilo od nejakého času, alebo to tak bolo odjakživa a až teraz to prekáža…
    Ja by som tipoval nejaké elektronické rušenie v kabeláži. Ale v tejto oblasti som úplný laik. Pošli obrázok Martinovi Myslivcovi. Lepšieho odborníka nájdeš ťažko.

  2. novo 23. augusta 2018 o 18:50

    Najvyšší čas na zmeniť dve písmenka kamery MI 8300 na tri: FLI 16803:)))))
    Asi ti to predtým nikdy nerobilo, inak by si sa o tom zmienil už dávno. Začal by som určite od tých káblov jak hovorí Tomáš.

    • Matej 23. augusta 2018 o 18:53

      K prvej vete: :D:D:D Tak určité

      Ono to niekedy robí, inokedy nie. A nie vždy to vadí, ale keďže teraz to mám v dosť slabej OIII-ke, tak je to problém. Skúsim kúpiť nejaký kvalitný kábel a uvidíme či to pomôže.

  3. kolec 24. augusta 2018 o 08:26

    Tiez si myslim , ze treba pozriet na subehy kablov.
    Je pravda , ze vodorovne pruhy som mal v canone( a tie sa dali odstranit cez skript Canonbanding reduction – skus mozno to pojde) a tom to bola systemova chyba a nie nahodna

    Palo

    P.S. Je celkom mozne , ze si zachytil prelet lietadiel slovenskej armady. Ale to asi nie je mozne , lebo ta ma polofunkcneho jedneho miga29 🙂

  4. francek 25. augusta 2018 o 09:29

    Mne niečo podobné (nie až tak brutálne) robilo pri napájaní DSLR a montáže zo spoločného zsroja – asi signály autoguidingu do montáže. Pomohlo napájať kameru z extra BATÉRIE, tým sa vylúčili vplyvy i zo siete.

Napíšte autorovi: