Pokus o celkovú mozaiku Rias, ale ešte mi chýbajú 3 polia.

Autor: | 6. októbra 2018|9 komentárov

Autor fotografie:

Astrofoto amatér

9 komentárov

  1. Pokus? Niečo takto dobrého ako pokus fakt netreba označovať.

    • Patrik Formanek 6. októbra 2018 o 15:52

      Ďakujem Matúš, ale stále nemôžem nafotiť OIII kanál toho Trojuholníka. Včera som mal druhý pokus a ako naschvál vysoká oblačnosť, ktorá znemožnila dosiahnuť požadovanú ostrosť 🙁 No hádam do tretice (keď to je trojuholník) sa podarí.

  2. Matej 6. októbra 2018 o 17:31

    Fúha, je to paráda. Prosím ťa, vysvetli mi, ako si pospájal OIII-ku. Ja tam mám také gradienty, že mi to pixi nedokáže zmysluplne zložiť.

    • Patrik Formanek 6. októbra 2018 o 17:42

      Ďakujem 🙂 No práve som to spojil veľmi zle. Pokiaľ to spojím s Ha cez PixMath ako Ha O O tak až na šum to vyzerá vynikajúco. Ale tam nastáva ten problém keď aplikujem L kanál zložený 60% Ha a 40% OIII cez funkciu LRBcombination, tak pôvodne krásne chumáče kyslíku premení na nepekne machule/oblasti zelenej farby. Teda ak som pochopil dobre otázku a išlo o spojenie Ha a OIII.

      • Matej 6. októbra 2018 o 18:08

        Skôr to bolo myslené tak, že ako si pospájal jednotlive polia kyslíka 🙂 toto je u mňa zásadný problém, nakoľko o3ka je dosť náchylná na gradienty, a neviem to zmysluplne pospájať.

        • Patrik Formanek 6. októbra 2018 o 18:34

          Jaj, no dá sa povedať ako z doby kamennej 😀 Tato mozaika sa skladá z dvoch fotiek. Už hotové farebne snímky som načítal ako vrstvy do photoshopu do funkcie Photomerge kde to zarovná a spojí vo výslednú mozaiku. Ale stále má človek prístup k maskám prelínania. „Rovnakú“ farebnosť som doladil fakt hrozne, len odoka 😀 Samozrejme keď budem mať celkovú mozaiku rias, to už bude troška problém a bude to boj 😀

  3. kolec 7. októbra 2018 o 10:35

    Dobra praca.Klobuk dolu pred spajanim OIII. To by som si asi netrufol

  4. Peter Jurista 7. októbra 2018 o 22:30

    I mne sa to paci i ked ja by som isto potlacil tu zelenu v OIII.
    Inak super

    • Patrik Formanek 11. októbra 2018 o 23:37

      Dakujem pekne. No skusal som to a ide to potom do modrej, coz tato zelena je podobna farbe aku vidim ked sa pozrem cez filter. Tak som s farbami nerobil nic.

Napíšte autorovi: