Autor: | 12. decembra 2019|13 komentárov

Autor fotografie:

13 komentárov

  1. kolec 12. decembra 2019 o 21:57

    Poznate ma ako nerad davam fotky , ale uz nemám nejakú ďalšiu inšpiraciu (zatial) , tak som sa rozhodol ju zverejnit.

    Ako som na miniHafe hovoril použil som tu techniku Fabiana Neyera na odstraňovanie hviezd a následne som vysledný obraz použil ako masku. HA som vkladal v PS.

    Poprosim o pripomienky a nazory . Potešia aj finančné dary :))))

    Ďakujem

    Palo

  2. novo 12. decembra 2019 o 22:15

    Palko
    mám 2 veci. Tu prvú prosím odstráň obratom. A to že dopíš počet hodín a jednotlivé subexpozície na jednotlivé filtre, nech vieme o čom sa tu budeme baviť

  3. novo 12. decembra 2019 o 22:37

    Toto je fotka ! a to „silno“ rozmýšlam, že kto si ju dovolí hodnotiť ako prvý.
    Nikto zatial nereagoval tak skúsim.
    Obrázok a kombinácia všetkých filtrov do konečnej vizuálnej podoby je genitálna, hviezdy bez straty 10 ky, skrátka wow.
    Ale. …Mám len jednu pripomienku. Všetko je úžasné. Emisné vodíkové pozadie, tmavé vodíkové štruktúry, samotný Cocoon. Ale všetky tie vrstvy majú rovnaký blur.
    Stráca to hľbku a kontrast jednotlivých vrstiev.
    PS: a keď si predstavím, že to vlastne ani v reálnom svete neexistuje, tak si nás pekne všetkých oblbol:))

    • kolec 13. decembra 2019 o 08:23

      A to ktorý z našich výtvorov po pridaní Ha , po strečnutí , po úpravách v PS je reálny? Myslím pomery intenzity a farby?
      Táto fotka , ako píšem je spracovaná tak , že reálne nestrečnuté RGB je cez masku pomaly selektivne strečované (aj s hviezdami) neskôr je do toho pridaná Ha v PS.
      Podotýkam , že pred pár rokmi by som o takomto výsledku a pri oblohe v Šenkviciach ani nesnival. Ani si neviem predstaviť výsledok , ak by som fotil na Kanároch

  4. Peter Jurista 13. decembra 2019 o 08:36

    No, ja neviem čo by som mohol tejto fotke vytknúť. Pre mňa je grandiózna.Akurát mi je ľúto že nemám monitor na ktorom by som to vychutnal naplno.
    Mne príde tvoja fotka lepšia ako Fabianová , pretože spracovaním na jednotku a hlavne odráža realitu našich podmienok. A tu je vidieť ,že hranice sa dajú neustále posúvať, hlavne v spracovaní.

  5. Drahoš 13. decembra 2019 o 09:37

    Napriek tomu, že celkový dojem z fotky je naozaj WAU, budem trochu kritickejší. Palo nám zase raz ukázal čo všetko je možné aj keď je to v podstate nemožné a to sa podľa mňa prejavilo na tejto fotke. Čo tam vidíme, je viac menej reálne (toto nie je prípad „tancujúcej príšery“), napriek tomu si myslím, že v záujme vytiahnutia tých najslabších detailov išiel na hranicu a podľa mňa niekedy až za hranicu možností tých dát. Týka sa to najmä tých tmavých prachových štruktúr v hornej časti obrázka, kde ako keby som videl masku, ktorú použil. Tie prechody mi tam prídu trochu neprirodzené. Samotný „Cocon“ mi príde geniálny, i keď jedna hviezdička tam má zdvojený difračný kríž (?). V každom prípade gratulujem ku krásnej fotke!

    • kolec 13. decembra 2019 o 11:10

      Za nerealne povazujem pomery intenzit Ha a prachovej hmloviny.
      Dalsia nerealnost je uz iba v mnozstve hviezd , ktore som v podstate pri tvorbe masky nahradil pozadim a vzhladom na ich obrovske mnozstvo to nejde spravit bez nejakých drastickych odstranovani sumu a pozostatkov po nie úplne odstránených hviezdach . To sa samozrejme môže negatívne prejaviť na maske , ktorá týmto stráca jemne prechody. Žiaľ momentálne to neviem lepšie spracovať. Ak by ma niečo napadlo , tak sa možno pokusim o reparát , ale pochybujem , že to bude v dohľadnej dobe.

      Cocon som robil uplne zvlašť . Teda Hargb snimok som upravoval iba s ohladom na cocon. Ten som rôznymi metódami a pokusmi vkladal do už do hotovej snimky. Ako mohla mať hviezda zdvojený difrakcný kríz je mi trocha záhadou. Dosť som prekvapený ,lebo uz pred dovolenkou som ho nasiel i v zloženom R kanaly a ten som opravil. Žiaľ pri mojej praci pokus omyl ani niet divu , že sa mi nasledne zaplietol i do vyslednej fotky.

  6. novo 13. decembra 2019 o 09:40

    Palko, tu prišlo k velkému nedorozumeniu.
    Ja tu chválim tvoju fotku a tebe stačia dve slová , / reálny, oblbol / a hneď sa spúšťa reakcia . Vysvetlenie: ja som myslel že tá realita neexistuje ,ako to pivo čo si vlastne v Hlohovci nepil:))
    Fotka je to genitálna a prečítaj si prosím aj môj obdiv a pripomienku č.2

    • kolec 13. decembra 2019 o 10:46

      Vobec nespustam žiadnu reakciu, len som rad , ze niečo napisete. To , ze sme ziadne pivo nepili je fakt i vzhladom na moju zhorsujucu sa pamat. Len skoda , ze ma tak bolela hlava

      K tej pripomienke straty hlbky neviem co napisat , vzhladom na fakt , ze na tak slabých vrstvách ako je HA a prachove oblaky (vid pocet expozicii) som bol rad , že som dosiahol vobec nejaku

      rozlisitelnost

  7. Matej 13. decembra 2019 o 13:49

    Hmm, je to krásne… Po dlhom hladaní som si všimol že malé hviezdy v prachových častiach kokonu samotného sú iné (ostrejšie), ako ostatné, čo zrejme vzniklo vrstvením v PS, keď si tam skúšal vytiahnuť detaily. Ale to je samozrejme len hnidopichné hladanie nedostatkov. Ososbne som nadšený, a nič by som nemenil, keby som bol schopný niečo takéto vyfotiť 😀

  8. Lukas Nestak 13. decembra 2019 o 18:32

    Na naše pomery „podmienky“ výborný, až excelentný výsledok. S Ha to má niečo do seba.
    Za mňa je to snímok v TOP 2 pri IC5146 s Ha, ktoré som si napozeral.
    Len taký mini detail, všetko je super, len Ha + tmavé mračná a aj pozadie sa mi zdajú „hlavne na pracovnom VA monitore“ také grabaté, neviem to poriadne opísať. Na Cocoone a modrej hmlovine to nevidno, tie sú super. Možno to je iba monitorom.
    Ale aj tak je to ultimátny snímok, ktorý zaručene nikdy ani trochu nenapodobním 🙂

  9. kolec 14. decembra 2019 o 21:59
  10. kolec 15. decembra 2019 o 14:45

    Odkaz na skripty na odstranovanie zlých stlpcov ako som ukazoval na miniHAF

    https://pixinsight.com/forum/index.php?topic=13595

Napíšte autorovi: