Prikladám ešte aj bicolor verziu s RGB hviezdami. Dáta sú uvedené pri HST verzii.

Autor: | 29. februára 2020|4 komentáre

Autor fotografie:

4 komentáre

  1. novo 29. februára 2020 o 14:38

    Drahoš, opäť si ma prekvapil. Ty si vôbec nevyberáš lahké veci. Keby si tento čas, 40+ venoval nejakej tuctovke, tak si pán. Ale ty nie:))
    Musím však povedať , že je to pekné napriek tomu, že niet sa čoho chytiť, myslím nejakých štruktúr a detailov. A tých hviezd čo je tam. Volakedy boli práve oni najväčší problém a teraz ich stačí len preniesť z RGB a je hotovo.
    Ale keď chceš vedieť, či sa to dá spracovať nejako inak , alebo lepšie, je jediný spôsob. Poskytni dáta a nejakí majstri sa určite pokúsia.
    Pochvala za výber a vytrvalosť.

  2. Drahoš 29. februára 2020 o 15:15

    Ďakujem za pozitívnu reakciu, lebo ja s tým moc spkojný nie som (tak na 80% max.). Začal som to spracovávať okolo vianoc a po vianociach to bolo viac menej v tomto stave. Keďže aktuálne nevidím veľkú šancu sa tomu z časových dôvodov venovať, včera som to len mierne “prečesal” a dal von. Myslím, že som to ani nedoostroval. Pôvodne som sa v tomto projekte hral hlavne s odšumovaním. Včera som sa v tom projekte po dlhšom čase takmer vôbec nevyznal ale niečo som z tych obrazkov vybral a dal sem. Dáta môžem niekam dať a poslať link.

  3. Peter Jurista 29. februára 2020 o 15:32

    Drahoš, objekt je naozaj super. A aj sa ti zmestil do pola :-). Treba isť po takýchto objektoch,málo okukaných.
    No mňa oslovuje hlavne tato verzia BicolorRGB. To HST je z otáznikom nakoľko mi tam chýbajú prechody farieb v tej „žltej“časti.
    Čo sa týka Bicoloru a porovnám to so spracovaním MM. Asi by som jemne ubral na sýtosti Ha a zameral sa na jemné štruktúry OIII. Máš to tam , akurát to Ha likviduje. To že si si dal robotu s RGB hviezdami je super a dodáva to tej fotke tretí rozmer,v porovnaní s MM. Prst hore :-).
    Data sú isto dobré, tak to treba ešte dotiahnuť.

  4. Matej 2. marca 2020 o 14:19

    Zaujímavý objekt, ani si nepamatám že by som ho už videl. Viem si predstaviť že spracovanie musel byť pôrod s tolkými hviezdami v poli. Škoda že tam nieje viac kyslíka, zrejme to bude jeden z tých HaRGB firendly objektov. Ale máš to pekné, teším sa 🙂

Napíšte autorovi: