Autor: | 7. apríla 2020|4 komentáre

Autor fotografie:

4 komentáre

  1. novo 7. apríla 2020 o 23:03

    Je to fakt len skúška ako rýchlo sa hýbe a či ju stihnem nafotiť aj v RGB. Hviezdy a farbu samozrejme dodám keď sa priblíži viac a bude maj aj nejaký ten chostík:)))

  2. Drahoš 8. apríla 2020 o 00:48

    Komety su uplne ine kafe. Alebo ich fotim RGBRGB… a robim synteticke L, alebo fotim LRLGLBLR… Skladanie je tiez oriesok, lebo mam najradsej kometu na peknom hviezdnom pozadi a to si vyzaduje, nafotit hniezdy az v iny den, ked tam uz kometa nieje a potom ju dat na spravne miesto podla niektorej z fotiek s kometou. V kazdom pripade, si ju pekne zachytil, ale chce to este vela roboty a dotiahnut to do farby na peknom hviezdnom pozadi. Snad sa ti to este podari.

  3. novo 8. apríla 2020 o 16:40

    Drahoš, budem ale potrebovať určite ešte vela rád a pomoci, pretože toto bol môj prvý pokus o kométu.
    V tom jednom návode som videl, že urobíš najskôr master Kométy, potom hviezd a v pixi to celé spojíš. No nič nafotím to v obidvoch módoch: RGBRGB, or LRLGLBLR a uvidím .
    Najlepšie však asi bude tam fuknúť farebnú kameru a hotovo.

  4. Drahoš 12. apríla 2020 o 12:28

    Urcite to zvladnes bez problemov. Princip preco sa to takto foti je v tom, ze hviezdy su na kazdej fotke z daneho filtra na inom mieste a mozes ich pri integracii lehko vyhadzat. Cim su dalej od seba tym menej problemov s tym je. Pri farebnej kamere musis mat zase dost snimkov aby si skladal kazdy druhy alebo treti do jedneho obrazka (aby si vedel vyhadzat hviezdy) a nakoniec ich spriemerovat aby si dostal len kometu. A samozrejme pri OAGu musis nastavit v PHD komet guiding a naist si parametre posuvu komety pre dany cas fotenia.

Napíšte autorovi: