Autor: | 11. decembra 2020|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Drahoš 11. decembra 2020 o 09:33

    Na DSLR je to super. Jedinú výhladu mám k tej hviezde na pravom okraji z ktorej vidno na fotke iba jej zbytok a časť difrakčného kríža. Keď pozriem na fotku, vždy mi oko padne tam a odlákava to moju pozornosť zo samotného objektu. Osobne by som ju odtiaľ vymazal 🙂

  2. Peter Jurista 11. decembra 2020 o 10:21

    DSLR obstojne ako píše Drahoš na tak malý objekt. Ja by som cez masky vyselektoval pozadie a ubral by som saturácie.A malinko odšumil. Celá fotka mi evokuje namodralosť. Dostaneš tým väčší kontrast medzi objektom a pozadím.

  3. Lukas Nestak 11. decembra 2020 o 13:29

    Chlapi čo sa ondíte s DSLR. V zimnom období podávajú viacmennej rovnaký výkon ako farebné astro kamery.
    Skôr by som povedal že na RGB je to výborný výsledok. Väčšinou fotia tento objekt s OIII a Ha.
    Pekná snímka, ľúbi sami to prirodzené spracovanie.
    Možno trochu tmavšie pozadie by bolo fan, ale 100 ludí 100 chutí. „inak vo farbe pozadia má aj významnú rolu aký monitor používame“

  4. Peter_Svajda 11. decembra 2020 o 14:26

    Biele hviezdy sú trochu do modra, ale to je asi to najmenej. Farebne sa mi foto ako celok páči. A súhlasím s Lukášom, jeho fotky so 6D neboli „iba“ DSLR , takže určite to nie je len o kamere.

  5. Funtomas 12. decembra 2020 o 17:11

    Astroportály nesledujem asi 3 mesiace. Peter ma ale poprosil aby som sa pozrel na túto fotku. Farebné podanie je jednoznačne spôsobené prehliadačom. Stačí si obrázok stiahnuť a otvoriť si ho v nejakom programe na zobrazovanie obrázkov (PixInsight, XnView, …) a farebnosť je úplne korektná. Majstri, čo sem dávate farebne dokonalé obrázky. Poraďte mu, ako a čo nastaviť, aby obrázok bol rovnako zobrazovaný v prehliadači aj v programe na spracovanie / prehliadanie obrázkov. Podľa mňa to bude niečo s farebnými profilmi.

Napíšte autorovi: