Nikto nekomentujete veci v astrotechnike, tak dávam niečo aj sem. Je to len test bez komakorektora v plnom rozlíšení.

Autor: | 22. marca 2021|7 komentárov

Autor fotografie:

7 komentárov

  1. Peter_Svajda 22. marca 2021 o 08:47

    Vykreslené slušne za menej ako dve hodiny. Hviezdy sú určite menšie v porovnaní s 8″ , ešte to ale nie celkom vynikne, keďže si bez korektora a nejaké to natiahnutie je možno aj pre nepointovanie. Zdá sa mi to, alebo sú spodné rohy trochu inak „postihnuté“ ako horné ? Tak či tak , s korektorom to bude veľmi slušný stroj 🙂 , teším sa na výsledky.

  2. Drahoš 22. marca 2021 o 10:02

    Ano, nie je to symetricky „postihnuté“ t.j. čip nie je kolmo na optickú os a optická os nie je v strede čipu 🙁 Práve toto teraz riešim a popisoval som to aj v sekcii astrotechnika. Tú nesymetrickosť potom badať aj po vložení korektora ktorý to celé ešte viac opticky skomplikuje. Preto som robil aj takéto testy bez korektora.

  3. Peter Jurista 22. marca 2021 o 11:18

    Zisk fotónov je úžasný, krásne detaily. Keď to doladíš bude to bomba.

  4. Matej 22. marca 2021 o 11:35

    Veci v „astrotechnike“ sú tak trochu schované, a niekedy si ani ja neuvedomím že nevidím aj túto sekciu.

    Keď mi došla C2-ka, aj pri najlepšej možnej kolimácii som mal tiež silno domrvené hviezdy. Problém bol ten, že sa uvolnila jedna matica, a primár sa v držiaku pohyboval pár milimetrov do strán. V zásade som mal asi podobný problém ako ty, akurát lahšie poriešiteľný. Snáď sa ti to podarí vyriešiť vy-osením výťahu, držím palce.

  5. kolec 22. marca 2021 o 13:19

    Matej ma pravdu , veci v astrotechnike su schované. Napísal som tam svoj názor a doporučujem ho precitať všetkým budúcim kolimovačom

    K tejto fotke . Zatiaĺ by som nebol ani optimistický , ani skeptický , treba lepšie skúsiť nastaviť system a na základe výsledkov sa budeš musieť rozhodnúť čo ďalej.

    Palo

  6. novo 22. marca 2021 o 15:22

    Drahooooš, to vyzerá dobre !

    Verím že to UK skrotíš a dostaneš ho pod kontrolu. Ja ti nemám čo poradiť, ja ti môžem len držať palce.

Napíšte autorovi: