No nesedí, čiastkový AMP glow tam zostal a ten prechod v pravej časti je tiež zlý.

Autor: | 20. júla 2021|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Matej 20. júla 2021 o 10:03

    Tu musí byť zrada niekde v procese kalibrácie. Tiež sa s ampglowom trápim, ale toto je moc markantné, obzvlášť v L-ku, ktoré sa nemusí tak agrasívne stretchovať. U mňa celkom dobre funguje keď použijem script „weighted batch preprocesing“, na integráciu lightov používam „extreme studenized blabla“. Pri lightoch mám nastavený aktívny „subframe weighting“ s pedestalom na 60 myslím. Ako vidno na ukážke ktorú som sem pred časom dal, nejaký reziduálny glow ostáva, ale výrazne menej ako ostal tebe.

    • Peter_Svajda 20. júla 2021 o 14:24

      myslím si svoje 🙁 , na hotovej zloženine z kalibrovaných snímok mi až tak nevadí ani tak ten ampglow, ako tie pásy. Používam tiež ten script, skúšal som aj starý pôvodný script aj manuálnu kalibráciu, vždy s rovnakým výsledkom. O málinko lepšie keď to nebolo na average ale median, v clippingu používam linear fit , ale tie pásy tam sú aj keď nevyhadzujem žiadne pixeli. Na 294 som mal niečo podobné, jemné pásiky iba pri gain 0, pri unity to bolo čisté. Takže môžem odskúšať unity, čo to urobí. Včera mi odpísal Pavel Böhm že tie pásy má aj on a na kalibráciu mu vychádza pri 120s snímkoch robiť darky 125s, aby to sedelo, takže alchýmia.

      • Matej 20. júla 2021 o 15:38

        No toto mi písal aj ten turek, že o pár sekúnd kratšie alebo dlhšie (už neviem) darky mu lepšie sedia ako časovo identické. Ako je to na posranie s týmito cmoskami. Teda pokiaľ nemáš štastie a nekúpiš si bezchybnú kamerku ako Kolec 🤷‍♂️

        Vyskúšaj porobiť kratšie a dlhšie darky a uvidíš či sa to niekam uberá.

        • Drahoš 20. júla 2021 o 21:22

          Otazka je, či by nestačilo ten master dark len vynásobiť kontaštatou (125/120) a až potom odčítať.

          • Peter_Svajda 20. júla 2021 o 22:00

            konštanta 1,15 mi odstránila úplne ampglow, banding ale zostal. budem skúšať viac kombinácii.

Napíšte autorovi: