Autor: | 12. augusta 2021|16 komentárov

Autor fotografie:

16 komentárov

  1. Matej 12. augusta 2021 o 21:12

    Niečo k snímke

    Múdri ludia sa poučia z vlastných chýb. Tí druhí (tj. JA) urobia rovnakú blbosť opakovane, a výsledok je takéto niečo. Tento objekt som už raz fotil a dopadlo to neslávne, teraz je to tiež na prd, akurát farebnejšie. Je to paškvil, viac neni čo dodať. Vezmite si príklad

  2. Drahoš 13. augusta 2021 o 11:10

    Čo ti na to napísať? Nuž na mňa je to prvom rade dosť tmavé a pesimistké ako tvoja nálada. K tvojim najlepším smímkam to asi nezaradím, ale ani úplná katastrofa to nie je 🙂

  3. kolec 13. augusta 2021 o 14:03

    Matej :

    – Múdri ľudia sa učia z cudzích chýb (preto sú mudri)
    – Môžem ti povedať , že neviem dôvod prečo taký nespokojný, ako píšeš – dopadlo to neslávne.
    Myslím si, že dôvod bude asi vo výbere objektu a v spracovaní . Množstvo expozícii by malo byť dostatočné, ale nepoznám kvalitu jednotlivých expozícii.
    Ideálne by bolo dať odkaz na nejaku dobru ( z tvojho pohľadu) fotku

    • Matej 13. augusta 2021 o 15:50

      Celkom dobre to dala Sara Wager https://www.swagastro.com/sh2-155.html

      Ono je to neštastný objekt, v Ha okrem centrálnej časti, je dosť temný, a šumí ako divý, čo je tu aj vidno. A to som použil MureDenoise a na konci dokonca trochu ACDNR. Síra je celkom ok, ale kyslíka je málo, a po okrajoch v ňom prepaluje ampglow. Podmienky boli celkom dobré, keby som ten čas venoval inému objektu, výsledok by bol hádam lepší.

      • kolec 13. augusta 2021 o 17:00

        Sara to ma inak farebne ponate , ale rovnako zašumené. Mne sa to nezda technicky až tak rozdielne. Možno by to chcelo inak spracovať

        • Matej 13. augusta 2021 o 21:27

          Snímku som prepracoval a vymenil. Je menej znásilnená, viac živá a trochu potiahnutá do akvamarínova. Vynechal som ABE, vďaka čomu je snímka hladšia, ale zato dole vpravo vidno nepekný gradient.

          • Drahoš 14. augusta 2021 o 22:38

            Pripada mi to o dost lepsie, ale farebne mi to az tak nereze. Najdolezitejsi je ale tvoj pocit. Ak najdes vnutorny klud a budes s tym ty sam spokojny, nase komentare su druhorade.

  4. No je to pochmurne, ale to je krasa astrofotografie že sa môzeme spracovanim pohrať s celkovym dojmom .takže sadni si na to znova a daj tomu šancu😉

  5. novo 14. augusta 2021 o 11:22

    Matej ja ti rozumiem prečo si to fotil ešte raz. A mali by sme ti za to aj poďakovať, pretože vzniklo porovnanie dvoch kamier ( G 2 a C 2 ) na rovnakom objekte s rovnakým prístrojom.
    Záver nech si z toho urobí každí sám.
    Za mňa osobne je to výborná fotka, hlavne takto nenásilne a diétne spracovaná. Veru ,vela lepších som na AF a inde nevidel. Takže nemáš prečo byť sklamaný.
    Ja som ju tiež začal fotiť a mám nejakých 7 hodín z minulého roka. Ale ako povedal Palko, už som múdri a poučil som sa. Tak to fotím hlavne kvôli detailu jasných častí ale len v HA LRGB. S absenciou Olll v HST mám už svoje skúsenosti, takže ďakujem.

    A Palkovi ešte raz ďakujem za jeho definíciu múdreho človeka.
    Na jeho radu počkám ja ešte radšej nejaký ten rôčik, že čo urobí tento experimentálny kokteil s imunitným systémom s hrdinami týchto ťažkých časov z dlhodobého hľadiska a potom sa múdro rozhodnem.

    • Matej 14. augusta 2021 o 14:03

      Po pravde, po prerobení som omnoho spokojnejší, možno som mohol ešte trochu ubrať zelenej, neviem. Bude to zrejme objekt ktorý neznesie priveľa úprav.

      K tej druhej téme, osobne by som ju zaradil medzi krčmové. Kto chce, ten je. Kto nie, ten nie. Ale tu sa v opačných táboroch nenájde názorová zhoda ani náhodou, len to škodí vzťahom a téme.

    • kolec 14. augusta 2021 o 16:21

      Robko,

      Som rád že sa chceš „múdro“ rozhodnúť. Problémom je v tomto prípade definicia kritérií na základe ktorých sa chceš v budúcnosti rozhodnúť. Veď nikdy nebudeš mať absolútnu istotu, hlavne keď ti ju o rok , dva spochybní nejaký gastroenterológ , alebo asfaltér tvrdením , že po vakcíne rastie napr. druhá hlava, alebo rohy, alebo…….
      Jednoducho keď má niekto strach stále si bude hľadať výhovorku . Strach z odpadnutia penisu, strach z čipov, strach , strach , strach. A mozog? A rozum? Načo! Ten nahradil google a fasbook.
      A tam dominuje spomínaný gastroenterológ a asfaltér. Odborníci na koronu! Budeš to mať ťažké to múdre rozhodovanie.

  6. novo 14. augusta 2021 o 15:55

    Matej určite máš pravdu a súhlasím, ale ber to len ako také špásovanie. Ostatní sa nemusia cítiť byť tým nijako dotknutí.
    Práve Palko je iniciátorom ďalšieho MiniHAF. uskutoční sa 4.9.21 o 10.00 hod
    S Karolom som to dohodol len včera, takže dajte vedieť kto by mal záujem.
    Zatiaľ sme traja: Kolec, Peťo a ja.

  7. novo 14. augusta 2021 o 19:59

    Matej prepáč, že som pod tvojou fotkou začal túto tému, to sem naozaj nepatrí. Ospravedlňujem sa všetkým.
    Už to dosiahlo presne tú úroveň o ktorej si hovoril a to fakt nechcem. Môj zámer bol niečo ako denník Bridget Jonesovej……
    Ja viem, že som jediný čo tu takto rýpe:) a preto si týmto , sám sebe udeľujem zákaz podávania faktických ale aj akýchkoľvek iných poznámok mimo tému !!!!!

    To že si tentokrát tú hmlovinu dal do stredu celkovej kompozícii výrazne pomohlo.
    A zelenej je akurát. Keby si ju stiahol bol by to ten známi „bicolor.“ Takto je to dobré.

Napíšte autorovi: