Autor: | 7. septembra 2021|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Matej 7. septembra 2021 o 22:09

    Niečo k snímke:

    Objekt je to otrepaný, ale v zásade som ho vybral za účelom korekcie kónickej chyby. Aby to flipovalo, ale zároveň bol celú noc snímateľný. Počas toho bolo pár nocí s nejlepším seeingom tento rok (alebo posledné roky), takže je to aj celkom ostré. Farebne som naozaj spokojný, ono sa s tým, dobre pracuje, keď je taký jasný vo všetkých spektrách. Jediné čo ma pri tejto, aj iných, máta, je naboptnaná jasná hviezda vľavo. Netuším ako ju ochrániť pred úpravami kontrastu. Ako náhle hviezda začne tvoriť glow, úpravy z nej spravia knedlík.

  2. novo 7. septembra 2021 o 23:20

    Na 27 hodín na korekciu kónickej chyby to nie je vôbec zlé:))))
    Matej, príjemne jemné, zároveň detailné, farebne si sa už dávno našiel, takže za mňa palec hore.
    Ja by som troška pozápasil s tou „fialovou v spektre modrej, ale to je len môj pocit. Nič, čo by si musel brať vážne:)

  3. kolec 9. septembra 2021 o 15:09

    Výborná fotka. Skutočne vidieť , že sa sžívaš s novou kamerou!
    Paradoxne niekto chce viac zelenej a niekto viac oranžovej.

    Mne trocha vadia hviezdy v ľavom dolnom rohu. Mám pocit , že sú „slepé“, ako keby boli mierne rozostrené. Ale vidieť to iba na dobrom monitore. Takže v podstate kozmetická vada

    • Matej 9. septembra 2021 o 15:30

      Pali, diky. A áno, dobre vidíš. To je výsledok nejakej mäkkosti niekde v sytéme. Ani pri sebelepšom skolimovaní, sa to nedá úplne odstrániť, a v jednom rohu sú vždy trochu rozostrené. Zvyčajne snímky viac zmenšujem alebo orezávam, takže sa tento nedostatok ututláva. Avšak teraz boli naozaj skvelé dáta a jasný objekt, tak som to ponechal na max. možnom rozlíšení.

  4. Drahoš 9. septembra 2021 o 23:32

    Aj mne sa to páči (detaily, spracovanie, kompozícia) aj keď tie tvoje „originál“ farby čo si používal predtým sa mi páčili viac.

Napíšte autorovi: