Musím povedať, že bola chyba hnať sa za dlhým expozičným časom s RGB, toto je radosť spracovávať. Pásma nie sú úplne čisté ako pri monokamere, malý presah tam zostal podľa charakteristiky RGB filtrov na kamere, ale výsledok je ( aspoň) pre mňa, dostačujúci. Využitie kamery je tiež uspokojivé, „naprázdno“ ide len asi polovica modrej. Spracovával som podľa dostupných tutorialov , Oiii som skladal cez pixelmath z B a G kanálu análogovo k ich pomeru SNR . Zložené na „skoro“ RGB , skúšal som viac vecí a pomerov, 2 verzie dám ešte do spracovania. Falošnú Sii cez masky som nerobil, to mi už príde cez, ako čistá omalovávanka. Podľa rohov je vidieť, že sa budem musieť pohrať s BF, pri RGB boli tie rohy lepšie.

Autor: | 3. októbra 2021|5 komentárov

Autor fotografie:

5 komentárov

  1. Peter pride mi ta fogka malinko bez života. Vidim že si to fotil color kamerou, vložil by som do tej fotky RGB farebne hviezdy.Myslim že tomu moc pomôžu.

    • Peter_Svajda 5. októbra 2021 o 20:08

      Ahoj Peter, asi máš pravdu. Ja som bol rád, že je s tým filtrom vidieť viac detailov, tak som sa snažil robiť menej vecí, nech to zbytočne nepreženiem. Vyskúšal som to viac stretchnuť, dofarbiť hviezdy a zmenšil som to na 1/2. Tak minimálne je to farebnejšie.

  2. Drahoš 5. októbra 2021 o 21:30

    Ako pozeram, Peter ti uz napisal to co som ti chcel napisat aj ja, len som sa k tomu nevedel dostat. Vymenena fotka vyzera ovela lepsie.

  3. kolec 9. októbra 2021 o 19:22

    Až na tie dve hiezdy vpravo

Napíšte autorovi: