Rozložené a skladané cez CFA, RGB som ani neskladal. Farebne mi to šlo lepšie vyťahovať ako predchádzajúce snímky, ľavý okraj som odsaturovával, vychádzal veľmi do modra a nepôsobilo to dobre.

Autor: | 27. októbra 2021|6 komentárov

Autor fotografie:

6 komentárov

  1. kolec 28. októbra 2021 o 12:19

    Tej modrej je tam nejako veľa. (I keď som volil SDKU) 🙂
    Teda hlavne v okolí hmloviny.

    • Peter_Svajda 28. októbra 2021 o 19:28

      Pali foto som vymenil, hádam je to lepšie. Snažil som sa vytiahnuť okraje hmloviny a stiahnuť pozadie, no stále mám veľké rezervy a nejde to tak, ako by asi mohlo …..

  2. Matej 28. októbra 2021 o 20:25

    Je to určite lepšie, ale stále to pozadie dosť presvitá na modro. Miestami to vyzerá ako ampglow. Skúsil by som to aspoň selektívne odsaturovať. Ináč, farebne je to veľmi zaujímavo ladené. Mne sa to páči

    • Peter_Svajda 29. októbra 2021 o 05:25

      Ahoj Matej, ďakujem pekne, color maska ma včera nenapadla, stiahol som oba boky, nechal som modrú len v okolí rybej hlavy. Foto je vymenené.

  3. Drahoš 29. októbra 2021 o 09:04

    Ahoj, ja vôbec nestíham sledovať čo sa tu deje 🙁 Farebne to ťažko hodnotiť, lebo toto čo máš ty (farebná kamera+L-Extreme) nemá myslím nikto z nás a sám teraz viem, že s farebnou kamerou sa zázraky robiť nedajú. Ja bojujem ako sa dá a aj tak s tým čo dostanem nie som spokojný a tak to sem ani nedávam. Ale snáď už niečo s čím budem aspoň na 50% spokojný sem onedlho zverejním. Takže k tvojej fotke. Podľa sa mňa sa v spracovaní zlepšuješ od fotky k fotke a tak to má byť 👍 Farebne je to aké je, ale nemôžem povedať, že by sa mi to nepáčilo, len že je to iné ako sme zvyknutí 🤷‍♂️, ale ako som písal vyššie, toto by bol farebný oriešok aj pre Pala a ostatných.

    • Peter_Svajda 29. októbra 2021 o 13:53

      Ďakujem pekne Drahoš 🙂 , si myslím že si na seba moc prísny, mne sa páčila aj tvoja M16. Ale dávam ti za pravdu, čo sa týka farebnej kamery v našich podmienkach, bez toho filtru to bolo oveľa horšie.

Napíšte autorovi: