Autor: | 27. novembra 2021|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. kolec 27. novembra 2021 o 21:01

    Fotku som robil hlavne v roku 2019 a čiastočne RGB v roku 2021 . Zložené RGB som rozložil na jednotlivé kanály a do každého som vložil (vlastne som boostoval RGB pomocou NB) príslušný
    NB kanál (R-Ha, G-SII , B-OIII).
    Pôvodne som obrázok nemal ani v pláne urobiť, ale motorom bol Drahoš. V podstate mu za ton postrk ďakujem.
    Mám ešte hotovú RGB . Z nej som vlastne vychádzal . Ak by bol záujem tak zverejním i RGB

    Palo

  2. Drahoš 27. novembra 2021 o 23:47

    Nez prejdem k samotnemu hodnoteniu, musim pochvalit tvoju kompoziciu 😁 Fotka je ostra, hviezdy ukazove, k tomu nie je co dodat. Nepaci sa mi az tak tmave podanie tych temnych hmlovin. Farebne podanie je novatorske, teda aspon myslim. Do buducna toto mozeme volat “kolecova paleta” 🤭 Ked som skusal podobne miesanie RGB a NB kanalov, volal som to sam pre seba “RGB freestyle”, lebo tu vlastne neexistuju ziadne pravidla podobne ako pri SHO. Takze otazka je ako toto farebne podanie vlastne hodnotit? Odpovedou podla mna je, ze sa to da hodnotit len cisto esteticky a v tom je aj cely problem, lebo jednym sa to bude pacit a druhym nie, jedni to budu velebit, ini zatracovat. Sam neviem ci sa mi toto farebne podanie paci alebo nie. Ten novatorsky pristup sa mi paci ale ten vysledok ani nie. Ale to sa moze casom zmenit. Mozno to poznas. Pocujes nejaku pesnicku prvy raz a hovoris si nic moc. Potom ju pocujes znova a znova a zacne sa ti pacit. Takze ti drzim palce.

  3. Drahoš 28. novembra 2021 o 00:31

    A este jedna prosba. Nezverejnis aj cisty RGB a SHO obrazok?

  4. Drahoš 28. novembra 2021 o 10:31

    Dnes ráno som sa zobudil a rozmýšľaľ, prečo som ti vlastne nenapísal, že tá fotka je esteticky dobrá a pekná? Čo mi na nej vadí? Potom mi to došlo. Chýba mi za tým fyzika resp. realita. Teda aspoň zatiaľ som ju tam čo sa týka farby neobjavil. Mali by sme pre podobné fotografie spraviť novú podkategóriu „umelecká astrofotografia“, lebo toto podľa mňa nie je čistá astrofotografia.

  5. Matej 28. novembra 2021 o 10:47

    Pali, je to farebne veľmi zaujímavé. Nemci pri pohľade na ňu istotne budú cítiť určitú hrdosť. Samotný chobot je pekný detailný, hviezdy už nemá zmysel komentovať, hoci viem že to poteší, takže opäť raz sú ukážkové. Ale tá farebnosť mi akosi nejde.

  6. Peter_Svajda 28. novembra 2021 o 12:09

    Je to mix oboch spôsobov, takže farby vychádzajú inak, ako sme zvyknutí, hviezdy sú tradične výborné, línie ostré a čisté a ten divný pocit dáva fakt len tá farba asi, ale tak sám miešam farby s DB filtrom, čo sú úplne mimo, tak prečo nie 🙂 , aj keď trochu viac „RGB“ červenej by mi ladilo ešte viac.

  7. kolec 28. novembra 2021 o 16:54

    Ďakujem za komentáre. Určite zverejním i čisté RGB .

    Palo

Napíšte autorovi: