Autor: | 9. decembra 2021|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. kolec 9. decembra 2021 o 16:55

    Pridávam sľúbené RGB. Snáď zaujme

    Palo

  2. novo 9. decembra 2021 o 18:20

    Palko, to je hneď iné. Som spokojný:)) Ale stále nechápem ako to dokážeš z tvojej oblohy urobiť toto len z RGB.
    Uvádzaš dole že je to LRGB, ale L si robil z RGB, že?
    A keďže sa to tu všade novými mutáciami len tak hemží, bolo by určite super , ukázať nám ešte , že čo s obrázkom urobí pridanie 7 hodín Halfa . Či iba do R alebo do L, to nechám na teba.
    Zatiaľ…, neskôr bude o všetkom rozhodovať opäť „pouze strana“.

  3. Táto verzia je fakt dobra, tešime sa na HaRGB.

  4. Drahoš 10. decembra 2021 o 18:40

    Pali zaujalo. Fotka je to pekna, spracovanie ako vzdy super, aj ked tento raz by somti dal 1 minus, lebo sa mi zdá, ze si niektore detaily stratil nejakym vyhladzovanim. Ale mozem sa mylit. Mam k tomu len dve poznamky:
    1. Velke hviezdy mas naozaj velke, pricom tie male mas naozaj male. To je dafakto super, lebo to dava tvojej snimke tvoj podpis. Len mi nejde do hlavy ako to robis. Alebo je to zasluha tej kamery a takto ti to z nej lezie, alebo s tymi hviezdami musis nejako carovat. Mal by si niekedy spravit workshop kde ukazes cely postup spracovania od A po Z.
    2. Ten postup by ma zaujimal aj z pohladu farebnej kalibracie. Pozrel som si desiatky fotiek tohto objektu ani jedna nema farby ako si dostal ty. Priznam sa, ze v tom stale vidim tu nemecku paletu ci si minule prezentoval a nechapem ako to tam dostanes. Na jednej strane to zaujme unikatnostou, na druhej mi to nepridu realne farby, ak to nikomu inemu tak nevychadza.

  5. kolec 12. decembra 2021 o 21:19

    Ďakujem za vyjadrenia.

    Obrázok je LRGB. Ak som niekoho uviedol do omylu ta sa ospravedlňujem
    HaLRGB som urobil , ale rozdiel je iba v červenšej farbe

    S hviezdami nerobím v podstate nič, iba trikrát obehnem počítač (pozor , zasadne v smere hodinových ručičiek), potom trikrát vykríknem PIXI, PIXI, PIXI a je hotovo .
    Upozorňujem , že vždy mám oblečené tričko od Drahomíra :))

    Farebná kalibrácia : PCC (Phot. color cal.) + na záver jemná úprava histogramu To je všetko.

    Paľo

    P.S. Pozrel som zopár fotiek , ale nenašiel som rovnaké farby , ani rovnaké detaily, ani rovnaké spracovanie …..

  6. Drahoš 12. decembra 2021 o 23:03

    Uz sa tesim na ten workshop ako tam behas okolo PC 🧙‍♂️ a ukazes nam PCC + jemnu upravu histogramu 🤩
    PS: Viem co chces povedat, ale jednoducho mne tieto tvoje farby “padaju” mimo standardne statisticke rozdelenie co vidim na internete. Moze to byt aj tvojou kamerou a filtrami (tie tiez nema kazdy) ale aj roznymi parametrami PCC. Takze tieto moje komentare su len hladanie spravneho farebneho podania “vesmiru”.

  7. kolec 13. decembra 2021 o 08:28

    Nevidím a ani som nevidel najmenší dôvod neveriť niekomu na Astrobooku. Napísať , že informácie ktoré tu zverejňuje sú v podstate „klamstvo“ , poprípade výsledok nejakého zázračného čarovania.
    A vôbec by som si to netrúfal napísať. Prosto je to pod moju úroveň vnímania ľudí ktorých poznám.
    O to viac ma prekvapujú vyjadrenia typu :
    “ standardne statistické rozdelenie čo vidim na internete“ , poprípade
    “ moje komentare su len hladanie spravneho farebneho podania “vesmiru”.“
    Aký majú presný význam tieto vyjadrenia z hľadiska výsledného farebného podania? Páči , nepáči?

    pre ilustraciu si skúste si vybrat z odkazu, nakopirovat do prehladača a preklikavať a nájsť správne farebne podanie……

    https://www.astrobin.com/search/?q=ic1396&subject=&telescope=&camera=&date_published_min=2011-11-09&date_published_max=2021-12-13&award=iotd%2Ctop-pick%2Ctop-pick-nomination&page=2

  8. Drahoš 13. decembra 2021 o 19:38

    Palo, ja som sa teraz v tvojom komentári stratil. O čom tu dokelu točíš? O akom obviňovaní z klamstva? Ako sa mám spýtať na to, že mi nesedí farba s tým čo mi vyšlo a s tým čo vidím na internete bez toho aby si nezareagoval tak, že tomu nerozumiem? Už som ti napísal „Pali zaujalo. Fotka je to pekna …“ t.j. páči sa mi, naozaj. Len nerozumiem ako si dostal tie farby. To je všetko. Nič viac, nič menej. Možno stačilo napísať, že tak ti to vychádza a bodka. Pýtal som sa, lebo viem že rád exporimentuješ a chcel som vedieť ako si to dostal. Takže ak reagujem na niečo čomu nerozumiem, je to naozaj len moja zvedovosť či niečo nerobím zle a snaha zlepšiť sa. A ja určite veľa vecí robím zle (viď moju fotku). Takže moje otázky len smerujú k tomu aby som pochopil ako fotku spracovávajú velikáni ako ty (nehľadaj v tom prosím zase nejakú iróniu, myslím to vážne) a niečo sa naučil. Ja napr. považujem za čarodejníka aj Roba, MMys a iných, ktorý z dát dokážu naozaj vyčarovať niečo výnimočné. Tá poznámka bola poklona tomu čo dokážeš s fotkou urobiť, takže tejto reakcii teraz naozaj vôbec nerozumiem. Preberieme si to na HAFe, takto na dialku si nejako nerozumieme 🙁 osobne je to oveľa lepšie 😉 a pri pivku je to super 😃. Takže najbližšie ťa pozývam.

Napíšte autorovi: