Počasie nepraje, tak som spracoval, aj to málo, čo sa dalo . Skúšal som to dostať k „normálnym“ odtieňom , vyšlo to nakoniec farebne pre mňa celkom príjemne. Ostrosť a detaily samozrejme zaostávajú, hold verzie od Koleca či Mateja nasadili latku vysoko 🙂

Autor: | 30. januára 2022|4 komentáre

Autor fotografie:

4 komentáre

  1. kolec 1. februára 2022 o 12:23

    Peter čo napísať. Ja neakceptujem vyjadrenia typu „Ostrosť a detaily samozrejme zaostávajú“. Ale to som sa tu už niekde vyjadril. Chápem , že si fotku spracoval, venoval si jej nejaký čas a to bol dôvod (asi) prečo si ju zverejnil. Podľa mňa si ale už ďalej! Aj v spracovaní aj v prístupe.
    Ale ak si spokojný tak je to OK!

    • Peter_Svajda 1. februára 2022 o 17:22

      Pali, Red-Bull je oproti tebe slabý odvar. Nahral som „RGB“ verziu, hádam je to viac neutrálne a zapáči sa viac. K tým detailom a ostrosti – tu neviem čo iné napísať, pozeral som na astrobine verzie s ED72 a farebnou kamerou, a nič, čo by sa aspoň trochu približovalo vašim verziám, čo do detailov a ostrosti tam nie je. Práve preto som sa včera rozhodol pokračovať ďalej iba veľkou zostavou, predsa len, nielen kvôli priemeru, ale aj automatické ostrenie a chladená mono kamera, mi umožňuje sa viac priblížiť k tomu lepšiemu, čo sa na weboch dá nájsť. Preto som to aj uverejnil, neplánujem už do fotiť ďalšie snímky, ani RGB, malú zostavu rozoberiem a prestavám na MAKa na pozorovanie hlavne mesiaca a planét, ktoré mi tak trochu chýba, keďže Meade je na plno využitý fotením.

  2. Drahoš 1. februára 2022 o 22:39

    Peter, na toho prcka a techniku ktorú máš to nie je vôbec zlé.

Napíšte autorovi: