Autor: | 1. októbra 2022|7 komentárov

Autor fotografie:

7 komentárov

  1. kolec 1. októbra 2022 o 18:18

    Fotku, teda spracovanie som chcel prezentovať na HAFFe.
    Fotil som t o na ASI2600. Nie som úplne spokojný s redukčným prípravkom – veviem dobre nastaviť sústavu(3inch korektor so 4 inch výťahu) MMs mi ho vyrába (aspoň dúfam).
    K spracovaniu. Ide o v podstate už bežný RGB postup. Špecialitou bolo vkladanie Ha, ale to až na ďalšom stretnutí.
    Dorobím Bicolor a SHO .teda aspoň dúfam

  2. Matej 1. októbra 2022 o 18:38

    Moja osobná nightmare cave. Ak sa odhodláš na úzkopásmo, budem ozaj zvedavý na výsledok. Osobne nemám moc čo vytknúť, možno by som sa trochu krotil v zjasňovaní, príde mi to trochu príliš presvetlené (subjektívny dojem).

  3. Peter_Svajda 1. októbra 2022 o 22:50

    Pali kvalitu držíš vo svojom štandarde na vysokej úrovni, ale prikláňam sa k Matejovi, páči sa mi to ešte viac, keď sa trochu zhasne, – i keď je jasné, že to silno závisí od nastavenia monitora.

  4. Drahoš 2. októbra 2022 o 10:32

    Celkový dojem je veľmi dobrý, fotka je to určite nadštandardná a zaujímavá. Farebne je to tradične výborné, ale tiež by som ju trochu stmavil. Možno by lepšie vynikli niektoré veci. Aj keď píšeš, že máš problém s redukčným prípravkom (čo je evidentne vidieť na tvare hviezd, najmä mimo osi), prekvapili ma hviezdy. Tie na tejto fotke nie sú tak dokonalé ako som u teba zvyknutý. PovedaL by som, že je to tou kamerou resp. iným rozlíšením na pixel (0.65 vs 1.55), ktoré sa pri spracovaní správa inak ako si zvyknutý.

    • kolec 2. októbra 2022 o 11:20

      Je jasné , že rozlíšenie zvýrazní všetky nedokonalosti. Ale keď na ASA2600 dám 4inch korektor nemám problém. Ak na ňu dám 3Inch korektor + priechodku na 4inch výťah tak je problém.
      Stačí otočiť korektor s laserom v priechodke a laser lieta po zrkadle +- 20 mmm. Ako som písal 4inch má už od mája MMS a zároveň by mi mal niekedy v priebehu tohto mesiaca dodať novú priechodku dlhú 160 mm. Potom sa snáď bude dať systém opakovateľne skolimovať.
      Mimochodom , skúšal som bin 2×2 , 3×3, ale nejaký vplyv to nemalo
      ASI 2600 + korektor 3inch mal aj Peter ale on má 3Inch výťah a nemal žiadny problém.

  5. No ten ľavý horný roh mi obzvlášť nabúrava hemisféry mozgu kde mám ten jeden neurón pre guľaté hviezdy :-), ale viem že stým Palo bojuje a isto to dotiahne do finále.
    Za mňa je táto hmlovina dosť pochmúrna, tak mierne presvetlenie mi moc nevadí. Možno by stálo zato spraviť kontrastnejšiu verziu, kde by vynikli iné časti hmloviny. Farebne je to super.

  6. novo 9. októbra 2022 o 21:02

    Pali , teším sa a som zvedaví na ten bicolor s RGB hviezdami. Ale aj SHO.

Napíšte autorovi: