Autor: | 5. decembra 2022|7 komentárov

Autor fotografie:

7 komentárov

  1. kolec 5. decembra 2022 o 13:51

    Fotku som fotil ešte starou zostavou. Trocha ma mrzí momentálny trend extrémne potláčať hviezdy. Ako vidíte tak ich je tam….
    V podstate ide o čisté RGB + L. trošku som sa pohral s novými funkciami (SCC – treba si stiahnuť katalógy GAIA DR3/SP) – super vec

    Paľo

  2. Vyzerá to dobre, po tych mojich vypečených farbách je to relax pre oči 😉.
    Tých hviezd je tam naozaj požehnane, keď na to pozerám pripadajú mi tie modré hviezdy ako keby boli rozmiesnené v špirále? Famózne!

  3. Peter_Svajda 6. decembra 2022 o 19:44

    Pali nádhera ako vždy, tento druh fotky ti veľmi sedí a pre mňa aj príjemné načasovanie k vianočnému obdobiu, ku ktorému sa mi veľmi hodí. Takto príjemne „Vianočne“ na mňa pôsobila pred 2 rokmi tvoja VdB 146 RGB. Super!!!

  4. novo 6. decembra 2022 o 23:21

    Palko
    Tak najskôr som „tuho rozmýšľal“, že čo ťa to vlastne furt inšpiruje fotiť tieto tmavé potvory. V Šenkviciach…
    Ale keď vidím opäť to úžasne krásne zvládnuté hviezdne pole, začínam sa ti ani nie tak rozumieť, ale nediviť sa ti. Klobúk dole.
    Ale máme tu aj malé avšak.
    A to ,že ten stred medzi tými DNkami je troška viac do červena.
    PS: teším sa, že to aj tak neopravíš.

    • kolec 7. decembra 2022 o 17:32

      Dobre tomu nerozumiem. Má to byť červenšie, alebo to mám príliš červené?
      Reálne je tam viac R ako G a B , ale podotýkam je to RGB a nie HaRGB

      Palo

  5. Drahoš 14. decembra 2022 o 09:50

    Všetko už bolo napísané/povedané a súhlasím ako so superlatívami (to myslím vážne), tak niektorými výhradami. Celkový dojem hodnotím na 9/10. To čo mňa zaujalo resp. zaujíma aj keď ja spravovávam fotku je otázka: Ako to vyzerá reálne okolo jasnej hviezdy? Ak sa pozriem na veľmi jasnú hviezdu v pravo dole, je tam akoby „diera v tom prachu“. Je tam naozaj diera? alebo je táto hviezda v popredí (čo sa dá zistiť z katalógov) a „diera“ tam len zdanlivo vznikne tým, že modrá (z hviezdy a odleskov v ďalekohľade) sa vyrovná ostatným farebným zložkám v danom mieste a farebne neutralizuje okolie hviezdy, čo sa následne javí ako „diera v prachu“.

Napíšte autorovi: