Ahoj, vzhľadom na to že Čína a USA už plánujú rozparcelovať mesiac , tak som sa rozhodol, že ho ešte odfotím kým sú tam není žiadne múry :-))). Trošku som to prehnal cez fotomontáž, možno sa Vám to bude páčiť. Ak to moc pobúri naše a rady , radšej to vymením za originál :-). Berte to s rezervou…. Fotil som to filtrom NIR 850.

Autor: | 3. januára 2023|6 komentárov

Autor fotografie:

6 komentárov

  1. novo 3. januára 2023 o 16:35

    Za mňa dobré. Mesiac parádny po tom vašom doostrení:)))
    Len ten prechod na neosvetlenej strane je nejaký divný.
    Inak ,žiadne rady už nemôžeš pobúriť. Ak áno, tak sú voči tebe nekorektní a to Tu nestrpíme:))))

  2. Peter_Svajda 3. januára 2023 o 21:55

    Peťo ako napísal Robo, naše rady to rozhodne nepobúri . Tej tmavej na na tej neosvetlenej strane je veľa, podľa mňa by nemala byť tak výrazne tmavšia ako pozadie. Myslím, že je najvyšší čas túto „fotomontáž“ rozšíriť do sietí a naštartovať diskusie o tom, prečo tie hviezdy nejdú tým amíkom odfotiť z toho nášho mesiaca 🙂 , keď zo Zeme to ide 🙂

    PS: to hviezdne pozadie mu dáva vážne šmrnc, hotová tapetovka 🙂 dobrý nápad Peťo!

  3. Na tej neosvetlenej časti mesiaca, je fakt brutálna tma 😄, neda sa to nejak rozumne vyrovnať s pozadim okolitej oblohy.Ale ako komerčný poster to bude super ked sa mesiac nafoti počas plného splnu.
    I mne sa páči ten priestorový efekt, i keď je to trošku mimo reality nášho fotenia.

  4. kolec 5. januára 2023 o 09:20

    Mne sa najviac páči nápad. Teda nápad skúsiť nafotiť mesiac s tak svetelnou sústavou (i keď s použitím NIR).
    Opravujem, nie iba nápad, ale i technické spracovanie , dokonca ten prechod na ľavej strane je super vymyslený, priťahuje pozornosť.
    Môžem iba ticho závidieť ( v dobrom) všetky aspekty fotky.
    Pre mňa inšpiratívne, gratulujem

    Paľo

  5. Drahoš 5. januára 2023 o 16:14

    Súhlasím s tým čo bolo napísané. Super nápad, citlivé spracovanie, krásny dojem. Jediné čoho sa obávam je, že 3.1.2023 to pozadie za mesiacom vyzeralo inak. Ak je to pozadie vložené z úplne inej časti oblohy, pre mňa (a nie len pre mňa) to túto fotku degraduje na obyčajnú fotomontáž. Ak je tam reálne pozadie, tak je to skvelá fotka. Moje odporúčanie teda je: Fotomontáž by som nikde na fóre nezverejňoval, skvelú fortku áno.

  6. Ja to tam píšem , reálna obloha to neje. Je to len experiment – inšpirácia ,ktorý treba vycibriť. Nevidím problém dofotiť reálnu oblohu kde sa na to človek vopred nachystá.

Napíšte autorovi: