Prerobil som napájanie (https://pegasusastro.com/products/ultimate-powerbox-v2/) a zapojil SQM.

Autor: | 5. januára 2023|6 komentárov

Autor fotografie:

6 komentárov

  1. Peter_Svajda 5. januára 2023 o 18:55

    Drahoš, vyzerá to štandardne profi u teba :-), to SQM nepotrebuje žiadny objektív, to je len ta krabička ? Si nejako nepamätám, si mi ju už ukazoval či ?

    • Drahoš 6. januára 2023 o 10:12

      Mám ju už nejaký čas, ale dlho si u mňa už nebol 🙁 Je to len tá krabička a možno tomu spravím nejakú clonu aby to nechytalo svetlo z boku, prípadne aby to v zime bolo „vodotesnejšie“. Ono to berie cca 20-40 stupnov oblohy, preto som to dal rovno na ďalekohľad, aby som videl dáta z oblohy ktorú fotím a nie len zo zenitu ako sa to štandardne meria. Dáta si chcem cez ASCOM vkladať do hlavičiek fotiek aby som podľa toho vedel aj triediť fotky 🙂 Inak je to toto http://www.unihedron.com/projects/sqm-lr/

  2. Matej 5. januára 2023 o 19:45

    No, hotová alchýmia toto. Je zázrak že sa to dá vyvážiť, a celé sa to neohýba ako lopata pod opierajúcim sa cigáňom.

    • Drahoš 6. januára 2023 o 10:21

      PowerBox je pripevnený na montáž a nie na ďalekohľad. Toto je ešte nič, dopredu chcem namontovať rosnicu a to bude väčší oriešok ako to tam pripevniť a neohýbať tubus. Nuž budem to musieť nejak odmerať, či to má vplyv na priehyb sústavy. Zatiaľ vyzerá, že je to v pohode.

  3. novo 6. januára 2023 o 13:49

    Keď už máš to SQM, akú máš tam u vás oblohu?
    a mení sa v čase, myslím v porovnaní s minulým rokom a predtým rokom?
    A to vyhrievanie filtrového kolesa pomohlo, problém sa vyriešil?

    • Drahoš 6. januára 2023 o 22:53

      Použil som to zatiaľ len pár krát, takže medziročné porovnanie nehrozí. Čo sa týka hodnôt, tie sa v dobrých nociach hýbu okolo 20 (niečo nad, niečo pod), ale chce to systematickejšie merania. a následné vyhodnotenie podľa smeru. Vyhrievanie FW má len 7W a to pomohlo len čiastočne (FW má veľkú plochu a nestačí to ak je vlhkosť nad 90%), takže ešte to plánujem odizolovať nejakým tvrdým plastom, prípadne zvýšim max. výkon vyhrievania na 20W.

Napíšte autorovi: