Autor: | 20. decembra 2023|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. Peter_Svajda 20. decembra 2023 o 19:27

    Dosť som pokukával ako to asi mixujú z uja Hubbla tie IR snímky, ale nikde som to presne nenašiel . Zložené je to L (HA), R (HA+IR742) , G (HA+IR742+OIII) , B (OIII+IR742 ) + jemne cez krivky , hviezdy sú čisto z IR filtra – samotné IR dám do spracovania.

  2. kolec 21. decembra 2023 o 10:57

    Už na stretnutí som videl, že fotka ma neskutočne detaily. Dosť ma prekvapilo použitie planetárneho IR filtra a jeho najvyššiu účinnosť v oblasti M43 . Tu by som konštatoval, že si mohol detaily v tejto oblasti dotiahnuť ešte ďalej.
    Hviezdy sú super spracovane :))
    Výborná fotka.

    Paľo

    P.S: Na odľahčenie , aby sme si uvedomovali kde sme sa ako spoločnosť dostali

    „Ďalekohľad je neživotné podstatné meno mužského rodu. Hovoriť mu ujo (čo je životné podstatné meno) je priame schvaľovanie džender ideológie , ba čo viac smrdí to LGBTI+.
    Takto pod kepienkom astrofotografie nabádať na takéto zvrátenosti . FUJJJ! 🙂 „

  3. Peter_Svajda 21. decembra 2023 o 11:45

    Pali ďakujem veľmi pekne, má to určite potenciál na lepšie spracovanie, ale musím povedať, že vnútorne som veľmi spokojný. Ďakujem Peťovi, že experimentoval pri staršom spracovaní, bez toho IR filtra by som nikdy také množstvo hviezd nedosiahol. A ďakujem za všetkých aj za BXT s A.I. 4.0 .

    PS : Usudzujúc podľa môjho ďalekohľadu, ktorý má často meniace sa vrtochy a nálady a vždy si pripraví iné neočakávané prekvapenia vždy, keď sa to najmenej hodí, že napriek tomu, že je to neživotné podstatné meno, určite sám o sebe žije a dôkladne premýšľa, čím by ma najbližšie „prekvapil“ , musí byť aj veľkopán Hubble oslovovaný minimálne titulom „ujo“ . Ak to evokuje navonok domnienku, že sú v tom určité sympatie s LGBTI komunitou, nebudem túto domnieku vyvracať 🙂 .

  4. Peťo super fotka👍👍👍

  5. novo 21. decembra 2023 o 19:10

    Tie detaily aj s tými IR hviezdami , famózne.
    Len farebne je to nejako trocha celé do fialova.

  6. Drahoš 27. decembra 2023 o 12:02

    Síce už po funuse, ale pripájem sa ku gratuláciám 👍👍👍

Napíšte autorovi: