Dnes je prví apríl ale toto nie je žart 🙂 .
Ale možno fotka vyčaruje úsmev na tvári.
Tohtoročné zimné snaženie sa hádam vyplatilo a bude sa Vám páčiť. Je to kombinácia LRGB+Ha.

Autor: | 1. apríla 2024|11 komentárov

Autor fotografie:

11 komentárov

  1. Peter_Svajda 1. apríla 2024 o 10:42

    Žartičky 🙂 , no ale Peťo priznám sa, keď som zbadal iba samotnú fotku na úvodnej obrazovke, myslel som si, že totok ujo Kolec . To už hovorí samo za seba o kvalite fotky. Jediné, čo ti môžem vyčítať je, že sa mi nezmestí 1:1 celá na monitor 🙂 , Inak je parádna !

  2. kolec 1. apríla 2024 o 13:38

    Squelá práca. je tam všetko , čo by som chcel aby bolo vidieť. Ale.. Musím súhlasiť s vnúčikom Švajdom rozmere ( inak veľmi sympatický a rozumný chlapec . Pozrite ako pravdivo píše 🙂 )
    Rozmer ktorá fotka má nie je pre mňa úplne friendly na prehliadanie.
    Fotka je remeselne dokonalá v detailoch, ale ako celok môže na niekoho, kto ju nespracovával pôsobiť trocha nezaujímavo.

    Ujo Palo 🙂

  3. Keď mne sa takáto kompozícia veľmi páči a nechcel som to nejak brutálne zmenšovať.Ja som si doma dal monitor zvislo a bolo to cukríkové.😉

  4. novo 1. apríla 2024 o 17:20

    Priznám sa ,čakal som teda od teba omnoho viac , ale keď už je 1. Apríl, tak musím povedať, že kua ! Tým som vydaril všetko aj formát fotky.
    Ticho závidím, zároveň mám veľkú radosť a sledujem tvoj pokrok pod vedením toho uja Pala.
    Peter veľmi pekné.

  5. jedna velka parada Peter ! , fotil som to tiež ale mam len L-ko , tak aspon viem ako to ma vyzerat vo farbe 🙂

  6. Martin 2. apríla 2024 o 17:45

    pekne, prirodzene.

  7. Drahoš 4. apríla 2024 o 14:20

    Súhlasím so všetkým čo tu bolo napísané a dvakrát podčiarkujem, ale 😅 aby tu neboli len samé superlatívy, tak niečo aj vytknem, čo som si všimol. Niektoré červené hviezdy sú akoby preostrené, ferbne presaturované a majú na hornej strane taký nepekný farebný okraj (viď hviezdy v strede prvej štvrtiny obrázka). Taktiež najjasnejšia hviezda má rozširujúci sa difrakčný kríž. Sú to detaily, ale podľa nich som spoznal, že to nerobil Palo (na prvý pohľad som si tiež myslel, že je to Palova fotka).

  8. Ďakujem všetkým, že ste sa pozastavili nad mojím snažením a každú kladnú či kritickú pripomienku s radosťou akceptujem.
    A nabudúce sa s nej poučím 🙂

    Drahoš: o tých malých až červených hviezdach viem, dakde som spravil chybu a ak by som to mal opravil tak selektívne na čo som sa už neodhodlal.Neustrážil som ich.
    A tá rozdvojená difrakcia je „vlastnosť toho dvojitého pavúka“ (aspoň tak to tvrdila ASA 🙁 ) no je to daň za lepšie hviezdy oproti klasickému pavúkovi čo som dal preč. Našťastie jasných hviezd v poli nebýva veľa.Možno by sa to dalo nejak švihácky opraviť (softwarovo) , ale zatiaľ neviem ako.

  9. Drahoš 7. apríla 2024 o 08:19

    Tá rozdvojená difrakcia nie je „vlastnosť toho dvojitého pavúka“, je to náchylnosť toho pavúka na toto, ale podľa mňa sa to dá „skolimovať“. Viac na HAFe 😉

  10. no to sa teším, ak by sa to dalo odstrániť.

    • Drahoš 8. apríla 2024 o 12:43

      Sprav prosím detailné fotky každej časti toho pavúka. Hlavne aby bolo vidno kde to má rôzne šrouby a uchytenia (aj z vonkajšej strany tubusu).

Napíšte autorovi: