ahojte , priebezne som si spracoval data , ktore sa mi podarilo nafotit na HAFe + som doplnil nieco z poslednych dni . Nieje toho zatial vela , ked že je to vedlajsi produkt fotenia ineho objektu.. 🙂 Ale , zaujimal by ma vas nazor na farebnu kombinaciu . stale mi tam lezie kopec zelenej … ked ju eliminujem cez SCNR potom sa mi to zda take fadne . Ako v podstate sa mi to aj paci ale neviem či to je košer

Autor: | 26. apríla 2024|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. Peter_Svajda 26. apríla 2024 o 19:49

    Ahoj Miloš, podľa mňa je to slušná fotka na EDčko, Peter J toho má nafoteného na ED viac , k detailom ti povie viac . Farba je skvelá, boli časy, kedy by si tu za zelenú farbu v podstate virtuálne „umrel“ , aktuálne je to ale trend, priznávať časť zelenej. Za mňa podarená fotka.

  2. Miloš, nádherné pole .
    Keď na to pozerám na monitore, trochu by som to rozsvietil a pridal saturácie.Tým i kontrast bude lepší. Trochu som popoťahoval za krivky :
    https://astrobook.sk/2024/04/28/ngc-7000-milos_g/?usp_success=2&post_id=16230&form_id=12883

    Ber to ako môj pohľad na fotku, tvojej verzii v HST nič nechýba a ak si s ňou spokojný, to je na prvom mieste!
    To malé Edečko je super!

    • Dakujem Peter , na mojom monitore teda na dvoch čo mam doma , to vidim ako keby si pridal červenu , budem musiet asi kupit nejaky graficky monitor lepsi mam dell a skusal som aj kalibraciu pomocou sondy Spyder3 ale nie som stale spokojny . To Edecko je fakt super a siroke pole ma zacalo celkom bavit 🙂 btw . idu ti tie foldre v nine ?

  3. kolec 29. apríla 2024 o 08:56

    Mne sa to páči. Veľmi

    Palo

  4. Drahoš 29. apríla 2024 o 15:31

    U mňe dobrý. Možno by som sa snažil trochu zredukovať počet hviezd, ale v zásade nemám veľké výhrady 👍

Napíšte autorovi: