Dalsi pokus o bicolor. Snazil som sa nazhromazdit co najviac dat, dokonca som pouzil aj starsie data s iny expozicnym casom (bolo mi ich luto zahodit 🙂 ). Trochu som zmenil postup pri spracovani, nechal som sa inspirovat postupom od MMys.

Autor: | 21. novembra 2020|8 komentárov

Autor fotografie:

8 komentárov

  1. Peter_Svajda 22. novembra 2020 o 12:09

    Ahoj, oproti Činke mi toto príde prirodzené, síce zašumené ako moje fotky 🙂 , ale celkový dojem je v poriadku. Zatiaľ nemám skúsenosti s úzkopásmom , tak ťažko mi je hodnotiť , ale osobne sa mi žiada viacej červenej ( subjektívny názor) .

  2. novo 22. novembra 2020 o 17:02

    Michal, ja som spokojný. Toto je tvoja najlepšia fotka.
    Pozadie super, bez žiadneho farebného bordelu, charakteristického presne pre Bicolor. Hviezdy pekné biele, Helix farebne podla môjho augusta.
    Pekné.

  3. Peter Jurista 22. novembra 2020 o 21:45

    Za mna tiež podarena fotka. Zodpovedajuca detailami ED80.
    Farebne sa mi to páči.

  4. kolec 23. novembra 2020 o 07:33

    Vyborný vysledok

  5. Drahoš 23. novembra 2020 o 20:35

    Suhlasim so vsetkym co tu odznelo. Na danu techniku je to naozaj velmi dobra fotka. Mam ale dve otazky:
    Preco si to fotil dvomi expozicnymi casmi? Bol v tom nejaky zamer?
    Hmlovina okolo centralnej hviezdy je nejaka vyblednuta. Na inych fotkach to nevidim. To ti tak vyslo, alebo je to spracovanim?

  6. myxall 24. novembra 2020 o 17:01

    Dakujem za vsetky komentare, ako vzdy, potesili 🙂

    @Peťo Švajda:
    Co sa tyka farebneho prevedenia, vytvoril som tri verzie, jednu cervenu (klasicky HOO bicolor), druhu viac do zlta a tuto, ktora sa mi najviac pozdavala.
    Lko (vytvorene skombinovanim Ha a OIII) som vobec neodsumoval. Jedine na co som pouzil redukciu sumu bola farebna hmlovina predtym ako som do nej pridal Lko.

    @Drahoš:
    Ako som spominal v popise, pouzil som nejake starsie data s inou dlzkou expozicie. Povodne som zacal hmlovinu fotit s 3 min. expoziciou, ale potom som skusil 5 minutovky a ostal som pri nich. Tie data ktore som uz mal, som povodne nechcel pouzit, ale kedze sa mi nepodarilo nazbierat viac dat s 5 min. exp. tak som skusil vsetko pomiesat dokopy, co z toho vypadne 🙂
    Stred hmloviny som si tiez vsimol ze je nejaky „iny“ ale potom som pozeral na bicolor od Myslivca a on tam ma tiez nejaky „fliacik“, tak som si povedal, ze asi to tak ma byt 🙂

Napíšte autorovi: